Στο… περίμενε και μετά από τις δημοτικές εκλογές πάει το θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου, με τη δημοτική αρχή να διαβεβαιώνει ότι το έργο θα προχωρήσει, χωρίς όμως να υπάρχει καμία εξέλιξη επί του ζητήματος.

Κι όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μοιάζει να έχει ξεχαστεί εκ προθέσεως από όλους τους εμπλεκόμενους, από την δημοτική αρχή που το έχει βάλει στο συρτάρι, αλλά και από τους κατοίκους της Κανακάρη που βλέποντας το όλο θέμα παγωμένο, σίγουρα δεν έχουν καμία διάθεση να το βγάλουν από το… ψυγείο.

Το μόνο έτσι που έχει απομείνει να θυμίζει την αντιδρόμηση της Κανακάρη είναι τα ανάποδα και τα διπλά φανάρια που έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό, τα οποία από την μία μπερδεύουν τους οδηγούς και τους πεζούς και από την άλλη τους «διασκεδάζουν» αφού βγάζουν ένα γέλιο, αν και σε ορισμένα σημεία, κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα.

Σοβαρά τώρα. Το έργο της αντιδρόμησης όσο και αν δεν παραδέχονται οι αρμόδιοι μοιάζει να βαλτώνει, καθώς όσο περνάει ο καιρός περισσότεροι είναι αυτοί που το αμφισβητούν και λιγότεροι αυτοί που το δέχονται.

Όμως από την άλλη, αν εντέλει δεν προχωρήσει η αντιδρόμηση, αυτό ίσως να εγκυμονεί κινδύνους για όλο το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου καθώς ο φάκελος που είχε κατατεθεί για την διεκδίκηση του ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένος και δεν δέχεται αλλαγές.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που η δημοτική αρχή, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σε αυτή, χωρίς ωστόσο να δείχνουν ότι την πολυπιστεύουν, έχοντας σαν δικαιολογία μια μελέτη για το κυκλοφοριακό που εκπονείται εδώ και κάτι χρόνια.