Με απόλυτη σιγουριά, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και διακεκριμένος σε θέματα UFO, Δρ. Γκάρι Νόλαν, υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι όχι μόνο έχουν επισκεφθεί τη Γη, αλλά «είναι εδώ για πολύ καιρό» και μπορεί ακόμη και σήμερα να βρίσκονται στον πλανήτη μας.

Αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους συμμετείχαν στο συνέδριο «Salt iConnections», που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Μανχάταν, ο Αμερικανός καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική σχολή του Στάνφορντ προέβη στον εντυπωσιακό αυτό ισχυρισμό, μιλώντας στο πάνελ: «Το Πεντάγωνο, η εξωγήινη νοημοσύνη και τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ)».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», o συντονιστής του συνεδρίου Άλεξ Κλόκους, ρώτησε τον δρα. Γκάρι Νόλαν αν πιστεύει ότι UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη, με τον ίδιο να απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Νομίζω ότι μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, δεν έχουν απλώς επισκεφθεί τον πλανήτη μας, είναι εδώ για πολύ καιρό και είναι ακόμα εδώ... "Ξέρετε, οι άνθρωποι μιλούν για το σήμα «Wow» (Ουάου)!" αναζητώντας νοήμονα εξωγήινα όντα. Το σήμα «Wow» είναι ότι οι άνθρωποι το βλέπουν σχεδόν σε τακτική βάση, αυτή είναι η επικοινωνία που έχουν ήδη με τα UFO», δήλωσε ο Νόλαν.

Το σήμα «"Wow!», γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα, αναφέρεται σε μια έκρηξη ραδιοκυμάτων που καταγράφηκε στο διάστημα το 1977.

Το σήμα ήταν 30 φορές ισχυρότερο από την τυπική ακτινοβολία που ώθησε ορισμένους αστρονόμους να πιστέψουν ότι μπορεί να προήλθε από εξωγήινους που αναζητούσαν άλλα σημεία ζωής.

Από τότε οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι ο ήχος αυτός μπορεί να προήλθε από ένα ζεύγος κομητών.

Ο Κλόκους υποστήριξε ότι, για πολλούς, είναι δύσκολο να πιστέψουν τη δήλωση του Νόλαν για τους εξωγήινους και του ζήτησε να δώσει ποιες είναι οι πιθανότητες για τους ισχυρισμούς του.

«Είμαι 100% σίγουρος», είπε ο Αμερικανός καθηγητής και πρόσθεσε: «Κι αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου. Ο νόμος για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας ψηφίστηκε πέρυσι και έχει την υπογραφή του προέδρου Μπάιντεν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τριάντα σελίδες από το κείμενο αφορούν την ίδρυση ενός γραφείου αγνώστων εναέριων φαινομένων».

Σύμφωνα με τον Νόλαν, το γραφείο διαθέτει 25μελές προσωπικό που έχει αναλάβει «τη συλλογή των πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και την ταξινόμηση αυτών σε μια ενιαία μορφή, για πρώτη φορά. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται στο Κογκρέσο».

Επιπλέον, όπως λέει ο Αμερικανός καθηγητής, έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα καταγγελιών που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές και να δίνουν πληροφορίες για το ότι αξιοπερίεργο παρατηρούν.

«Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγγελίας που καταγράφηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, απασχόλησε έντονα την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η πιο πειστική απόδειξη για τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στη Γη, ο καθηγητής Νόλαν είπε: «Πρέπει απλώς να δείτε τι κάνει η κυβέρνησή μας αυτή τη στιγμή γι' αυτό».

Σύμφωνα με τον Νόλαν, 12 Αμερικανοί γερουσιαστές ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων έχουν ήδη υπογράψει επιστολή ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από το Κογκρέσο για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ATIA).