Ο Πατρίκιος Κωστής βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» προκειμένου να συναντήσει τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε για τον διπλό του επαγγελματικό ρόλο μιας και ασχολείται χρόνια με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πατρίκιος Κωστής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν πολύ δύσκολο στην καραντίνα με την τηλεργασία στα σχολεία. Εγώ τότε είχα την πρώτη τάξη του δημοτικού, το οποίο είναι πολύ δύσκολο γιατί εκεί βάζεις και τους γονείς μέσα θέλοντας και μη. Λειτούργησε πάρα πολύ το ότι το πιστέψαμε, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προσεγγίσουμε τα παιδιά και να είμαστε μαζί με τα παιδιά».

«Πολλές εργατοώρες προσωπικής δουλειάς. Δηλαδή το ότι μπορεί κάποιος δάσκαλος να μην ξέρει τόσο καλά το ίντερνετ, έπρεπε μετά το κλείσιμο του μαθήματος χαιρετώντας τα παιδιά του να κάτσει και να δουλέψει πράγματα. Επίσης, ο τρόπος εκφοράς του λόγου αλλάζει γιατί δεν είσαι μέσα στην τάξη και δεν έχεις αυτό το δια ζώσης, αλλά έχεις το από μακριά. Οπότε όλο αυτό πρέπει να το διαφοροποιήσεις».

«Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις μιλάω με τους συναδέλφους αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε, ακόμα, ο Πατρίκιος Κωστής στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.