Όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Κάτω πόλης μέχρι το τέλος του 2023, δηλαδή έως ότου λήξει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έτσι θα χρειαστεί να μπει σε "γέφυρα" στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το 2021 -2027, προκειμένου να μην χαθεί το έργο που κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Μέχρι ώρας το έργο βρίσκεται στην αρχή του, με τις εργασίες να βρίσκονται στο πάνω μέρος του πεζόδρομου της Τριών Ναυάρχων, στο ύψος της Καραϊσκάκη και με τους επιχειρηματίες να ανησυχούν για το πότε θα προχωρήσει ο εργολάβος,  με δεδομένο ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένο τετράγωνο σχεδόν ένα μήνα.

Σύμφωνα έτσι με πληροφορίες οι εργασίες θα προχωρήσουν κανονικά και θα κατέβουν κάτω από την Καραϊσκάκη στο τετράγωνο με την Κανακάρη, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Βλέπετε αν οι εργασίες κατέβουν νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου προς τα κάτω, σε μία περίοδο που τα καταστήματα εστίασης της περιοχής περιμένουν να δουλέψουν και έχουν αρκετό κόσμο, τούτο θα τους δημιουργήσει προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι οι επαγγελματίες εστίασης που δραστηριοποιούνται στην Τριών Ναυάρχων είχαν κάνει τη δική τους πρόταση για την εξέλιξη των εργασιών στον Δήμο, ενώ από την πλευρά της η δημοτική αρχή είχε συμφωνήσει στο να γίνονται οι εργασίες σε κάθε τετράγωνο σε ένα διάστημα 20 με 30 ημερών για να μην δημιουργούνται προβλήματα στις επιχειρήσεις.