Αντί να μειώνεται αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός των ρομά που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που διαμένουν κοντά στα σύνορα της Περιβόλας και της Εγλυκάδας, οι παράγκες πλέον δείχνουν να εξαπλώνονται προς όλες τις πλευρές του καταυλισμού.

Οι κάτοικοι αναφέρουν μάλιστα ότι στον καταυλισμό υπάρχουν άτομα που διαμένουν για λίγο στις παράγκες, φεύγουν και στη συνέχεια έρχονται άλλοι στις θέσεις τους. Διερχόμενοι δηλαδή αγνώστου ταυτότητας. 

Σύμφωνα τις ίδιες μαρτυρίες μαζί με τις παράγκες που αυξάνονται έχει μεγαλώσει αισθητά και ο αριθμός των ανηλίκων. Από τα 70 παιδιά που ζούσαν στο καταυλισμό πλέον ο αριθμός με βάση τις εκτιμήσεις μπορεί να φτάνει και τα 100.

Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι οι οικογένειες που διαμένουν στις παράγκες δεν έχουν σταματήσει να γεννάνε, παρά τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε από τα παιδιά αυτά ο αριθμός όσων πηγαίνουν σχολείο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10, ενώ όλα ζουν μέσα σε παράγκες, ανάμεσα στα ποντίκια και στα σκουπίδια, ενώ η βασική τους ενασχόληση είναι η παραβατικότητα, μαθαίνοντας να κλέβουν από τους μεγαλύτερους τους.