Οι δικαστικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν τον επικεφαλής ενός δικτύου που διακινούσε Ιρανές σε γειτονικές χώρες για πορνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαχρούζ Σοκχανβαρί, γνωστός ως «Άλεξ», ήταν ο αρχηγός ενός «δίκτυο συνοδών και διακίνησης γυναικών και κοριτσιών από το Ιράν σε χώρες της περιοχής», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο άνδρας εκτελέστηκε σήμερα το πρωί «για το έγκλημα της διακίνησης ανθρώπων με στόχο την πορνεία».
Ο «Άλεξ» είχε συλληφθεί στη Μαλαισία το 2020 κι είχε εκδοθεί στο Ιράν

Το 2020 τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο «Άλεξ» είχε συλληφθεί στη Μαλαισία σε μια επιχείρηση σε συνεργασία με την Ίντερπολ και είχε εκδοθεί στο Ιράν.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 καταδικάστηκε σε θάνατο με κατηγορίες για «διαφθορά επί της γης», έναν όρο τον οποίο οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε ένα εύρος εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και εκείνα που συνδέονται με την ηθική.

Το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA μετέδωσε ότι πολλές γυναίκες επίσης συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.