Η Καστροπολιτεία της Achaia Clauss μαζί με τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα θα είναι και φέτος οι δύο σημαντικότεροι πόλοι προσέλκυσης τουριστών στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Δηλαδή τα πιο επισκέψιμα μέρη και τους τουρίστες που έρχονται στην Πάτρα είτε για να μείνουν για κάποιες ημέρες (ελάχιστοι), είτε για λίγες ώρες (οι περισσότεροι). Το σημαντικό με την Καστροπολιτεία της Πάτρας, είναι ότι έρχονται ξένοι τουρίστες από πολλά μέρη του κόσμου, αποκλειστικά για αυτή.

Σύμφωνα με επαγγελματίες που τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται κάνοντας tours με ξένους τουρίστες, σε όλη την Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και στα νησιά του Ιουνίου, η Achaia Clauss είναι ένας μαγνήτης που φέρνει κόσμο στην Πάτρα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτούς που δραστηριοποιούνται στον οδικό τουρισμό, κάνοντας κρατήσεις για διάφορα tours με τουρίστες από όλο τον κόσμο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό στους ξένους όταν τους μιλούν για την Πάτρα είναι η Achaia Clauss.

Επισκέπτες από τις ΗΠΑ, από την Αυστραλία, από την Κίνα, αλλά και από χώρες της Ευρώπης, δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για να ξεναγηθούν στα λιθόστρωτα μονοπάτια της Καστροπολιτείας, στα κελάρια του ιστορικού οινοποιείου, αλλά και να γευτούν τα κρασιά της.


Το αρνητικό βέβαια με όλο αυτό είναι ότι οι περισσότεροι από τους ξένους τουρίστες που ξεναγούνται στην Καστροπολιτεία φεύγουν αμέσως, χωρίς να κατεβαίνουν στην πόλη, άρα η αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας, δεν τους «αισθάνεται»

Πάντως, η Achaia Clauss είναι ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να κάνει η Πάτρα και στον τομέα του γαστρονομικού – οινοποιητικού  τουρισμού, έχοντας αρκετές καλές υπηρεσίες εστίασης και ορισμένα κρασιά που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος και έχουν γράψει την δική τους διαδρομή.