Κι ενώ το Ρωμαϊκό Ωδείο θα είναι και αυτό το καλοκαίρι κλειστό, με τα έργα ανακαίνισης και συντήρησης του μνημείου να έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και να συνεχίζονται, η Πάτρα παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια για ένα χρόνιο κενό που έχει στις πολιτιστικές της δομές.
Ο λόγος για ένα ανοικτό υπαίθριο θέατρο, μεγάλης χωρητικότητας που να μπορεί να φιλοξενήσει τους καλοκαιρινούς μήνες σημαντικές παραγωγές που για να έρθουν στην Πάτρα χρειάζονται και τον ανάλογο χώρο.
Χώρος που με κλειστό το Ρωμαϊκό Ωδείο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Πάτρα. Το παράδοξο είναι ότι η Πάτρα θα μπορούσε να είχε ένα τέτοιο θέατρο, μεγάλων διαστάσεων και σημαντικής χωρητικότητας (που να ξεπερνάει τους 8.000 θεατές) και μάλιστα σε ένα ιδανικό σημείο.
Κι κάπου εδώ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η συζήτηση για το ανοικτό θέατρο στο πρώην σκουπιδότοπο, στον Ριγανόκαμπο, εκεί που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται ο καταυλισμός των ρομά.
Ένα μέρος της έκτασης των στρεμμάτων που διεκδικεί ο δήμος από το ΤΑΙΠΕΔ για την διαμόρφωση του Ανατολικού πάρκου, θα μπορούσε να γίνει ένας ανοικτός χώρος θεάτρου για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Με την ιδανική ακουστική και θέα
Είναι κάτι που έχουν επιζητήσει από την πρώτη στιγμή οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Περιβόλας και του Ριγανόκαμπου, αλλά και γενικότερα της Ανατολικής Πάτρας.
Ο χώρος αυτός έχει ιδανική ακουστική, έχει υπέροχη θέα προς τον Πατραϊκό, ενώ υπάρχει έτοιμη μελέτη για την κατασκευή του έργου.
Ένα θέατρο, σε σχήμα ορχήστρας και με χιλιάδες θέσεις να το περιστοιχίζουν. Όμως πέρα από την διεκδίκηση της διαμόρφωσης του Ανατολικού πάρκου, δεν έχει κάνει κανένα ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι μένουμε και αυτό το καλοκαίρι με ένα κλειστό Ρωμαϊκό Ωδείο και με τις πλαστικές καρέκλες είτε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, είτε στο προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης.