Θέμα δημιουργείται με τις θέσεις στάθμευσης του Culture and Shopping, στην Πάτρα.

Πρόκειται για τα πούλμαν του προγράμματος που θα μεταφέρουν τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και στην αγορά της.

Τα πούλμαν σταθμεύουν στο ύψος της πλατείας Τριών Συμμάχων ακριβώς πάνω από τον μώλο της Αγίου Νικολάου, αφήνοντας εκεί τους τουρίστες για να μπουν στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης.

Ποιο είναι όμως το θέμα; Πλέον από το σημείο περνάει ο παραλιακός ποδηλατόδρομος της Πάτρας και τα πούλμαν σταθμεύοντας εκεί θα είναι αναγκασμένα να τον… καβαλάνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι του προγράμματος έχουν ζητήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι λόγω του ποδηλατόδρομου να αλλάξει το σημείο στάθμευσης.

Έχουν προτείνει μάλιστα συγκεκριμένο σημείο, πλησίον της πλατείας Γεωργίου. Όμως δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή πάνω στο όλο ζήτημα. Επιπλέον υπάρχει και άλλο ζήτημα:

Από τη στιγμή που τα πούλμαν που θα φέρνουν τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία στην αγορά της πόλης θα συνεχίσουν να σταθμεύουν στο ύψος της Τριών Συμμάχων, είναι απαραίτητο να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση με τους σκηνίτες που ουσιαστικά έχουν κάνει κατάληψη στους γύρω χώρους.

Αν παραμένει έτσι η όλη φάση, κατεβαίνοντας από το πούλμαν οι τουρίστες το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν θα είναι πεταμένα ρούχα, μπουγάδες, ακαθαρσίες και ανθρώπους να κοιμούνται στα παγκάκια.  Και όλα αυτά φυσικά δεν είναι εικόνα για μια πόλη που θέλει να προσελκύσει τουρίστες.