Ούτε 50.000 ευρώ δεν χρειάζονται για την ανασκευή των τριών πλωτών ξύλινων εξέδρων που έχουν καταστραφεί στην Μαρίνα της Πάτρας.

Αυτό ισχυρίζονται μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι πατρινοί που υπογράφουν το κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Κείμενο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μαρίνα της Πάτρας.

Ο ισχυρισμός τους αυτός κάνει εντύπωση. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι τα 800.000 ευρώ που έχουν εκπονηθεί από την κυβέρνηση προς τον δήμο για την ανασκευή της Μαρίνας που υπέστη καταστροφές, φτάνουν μόνο για τις τρεις πλωτές εξέδρες.

Δεν φτάνουν ούτε για την ανασκευή των τριών ακόμα ξύλινων εξεδρών που υπάρχουν στο βόρειο τμήμα της Μαρίνας, ούτε για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών στο κυματοθραύστη.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς οι αποκλίσεις είναι μεγάλες και κάποιος θα πρέπει να πει το ποιος λέει την αλήθεια. Πάντως, το κείμενο διαμαρτυρίας των πατρινών που δραστηριοποιούνται στην Μαρίνα, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα.

Η δημοτική αρχή δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά ουσιαστικά αδιαφορεί για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μαρίνα. Παρόλο που ήταν αυτή που την είχε διεκδικήσει μαζί με το υπόλοιπο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Με λίγα λόγια αν δεν μπορούσε ας μην τη ζητούσε…