Καλεσμένος στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στη δημόσια τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος μας σεφ μίλησε από καρδιάς στην πρόσφατη περιπέτεια που αντιμετώπισε στην Κύπρο με την υγεία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μαμαλάκης εξομολογήθηκε πως "είχα μια πάρα πολύ κακή περιπέτεια υγείας πρόσφατα στην Κύπρο, πολύ σοβαρότερη από όσο γράφτηκε. Ήμουν στα όρια του θανάτου. Υπάρχει ένα μικρόβιο που λέγεται Κλωστρίδιο, το οποίο συνυπάρχει με τον άνθρωπο αλλά ας πούμε πως είναι εν ύπνω. Πριν φύγω για την Κύπρο, πήρα μια αντιβίωση γιατί είχα ένα πρόβλημα στον φάρυγγα και οι γιατροί μού εξήγησαν ότι, όταν το Κλωστρίδιο συναντηθεί με τη συγκεκριμένη αντιβίωση, δημιουργεί ένα σοκ στον οργανισμό σηπτικό. Γυρίζω στο ξενοδοχείο μία η ώρα το πρωί, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή, την επομένη θα έφευγα για να γυρίσω στην Αθήνα. Εκείνη την ώρα όμως με πιάνει μια διάρροια και μπορώ να πω ότι χάρηκα, "έχω φάει τον αγλέουρα στην Κύπρο οπότε να ξεκουραστεί και λίγο το πεπτικό" λέω. Αυτή όμως δεν ήταν μια διάρροια από τις συνηθισμένες, ήταν μια αφυδάτωση του σώματος τόσο μεγάλη που έγινα ένα κουβάρι και έπεσα αναίσθητος".

"Ήμουν ολομόναχος και δεν ξέρω πως λειτούργησε η αυτοσυντήρηση μου και στις 7 το πρωί βρήκα το κουράγιο, βρήκα το κινητό μου και πήρα έναν φίλο μου Κύπριο. "Ηλία, είμαι χάλια. Στείλε μου ένα νοσοκομειακό" του είπα και αυτό ήρθε μέσα σε 20 λεπτά. Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ να ξεκλειδώσω το δωμάτιο ήρθαν από τη ρεσεψιόν και το ξεκλείδωσαν, με έβαλαν σε ένα φορείο με το "αλουμινόχαρτο" από πάνω γιατί είχε πέσει η θερμοκρασία μου και για μεγάλη μου τύχη δεν με πάνε στα επείγοντα. Γιατί αν με πήγαιναν στα επείγοντα και με έβαζαν στο φορείο και ερχόταν ένας να μου βάλει έναν ορό, θα πέθαινα. Με πήγαν στην εντατική και η καλή μου τύχη είναι πως οι γιατροί, με πολύ δύναμη και ζόρι, άρχισαν να με ρωτάνε. Οπότε δεν μπορούσα να μην απαντήσω, μου έδωσαν και κανένα χαστουκάκι. Δεν είχα ούτε τη δύναμη όμως να μιλήσω".

"Έμεινα για έξι ημέρες στην εντατική. Εκεί ήταν το μεγάλο μου δράμα. Είναι δέκα κρεβάτια, τα εννέα σε καταστολή με ρόγχους και ο μόνος που έχει τις αισθήσεις είμαι εγώ. Η ψυχή μου ταράχθηκε. Η χαρά μου η μεγάλη ήταν πως το ξημέρωμα της Δευτέρας, γύρω στις εννέα το πρωί, ήρθε η Ντορίτα και δεν υπήρχε ωραιότερο δώρο στη ζωή μου από αυτό. Χάρηκα πάρα πολύ και πήρα τα πάνω μου" συμπλήρωσε, ακόμα, ο Ηλίας Μαμαλάκης στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ.