Η Χοροθεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών«ΟΡΜΗΤΕΣ»,
παρουσιάζει το έργο
{σ}τροφή
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 26,27,28 Μαΐου 2023, ώρα 21:00
Θέατρο «Λιθογραφείον», Μαιζώνος 172β

Μια συνομιλία για την αδηφαγία- λαιμαργία- βουλιμία - ένα από τα εφτάθανάσιμα αμαρτήματα.Ένας χοροθεατρικός λόγος που πλαισιώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας εποχής που είναι ο αγώνας για την επιβίωση και το συναισθηματικό έλλειμα.Η τροφή - κύρια μορφή επικοινωνίας της πανανθρώπινης ιστορίας των κοινωνιών, είναι σήμερα προνόμιο όλο και λιγότερων, ενώ ταυτόχρονα ολόκληρες κοινωνίες αφανίζονται εξαιτίας της έλλειψής της. Η τροφή ως συναισθηματική ανάγκη, ως ανάγκη κορεσμού του ερωτικού πάθους-πανάρχαια κανιβαλιστική- τελετουργία και η λαιμαργία που εκδηλώνεται με προκλητικούς τρόπους που «παίζουν» με τα πιο παμπάλαια στάνταρτ του πολιτισμού.Η τροφή στη μνήμη, στην κάλυψη αισθημάτων, στιγμών, προσώπων απελθόντων και ηλαιμαργία του χρόνου η αδηφαγία του φόβου που τον καταβροχθίζει.

Σημείωμα Χορογράφου

Απληστία (Avaritia)

Ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα.Μια αδυναμία…μια ανεξέλεγκτη επιθυμία για την απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών…Μια αδιάκοπη δίψα για χρήμα και εξουσία που γίνεται εμμονή εθιστική.Σαν τα άγρια ζώα που ορμάνε λαίμαργα για να διεκδικήσουν την επιβίωση τους, έτσι και η «αριστοκρατική» τάξη των ολίγων εγκλωβισμένη σ’ ένα φανταστικό κυνήγι «αγαθών» παλεύει χωρίς ηθικούς φραγμούς και λογική.Τι χρειάζεται τελικά ο άνθρωπος για να νιώσει ευτυχισμένος;Μήπως όλα αυτά που μας ανήκουν είναι μία ουτοπία;τροφή για σκέψη..{σ}τροφή για δράση.
Κατερίνα Ηλιοπούλου

Ποιοι είμαστε

Η Χοροθεατρική Ομάδα «Ορμήτες»δημιουργήθηκε το 2010 από μέλη του Πανεπιστήμιου Πατρών,επιδιώκοντας να καλύψει το κενό του σύγχρονου χοροθεάτρου στον πολιτιστικό χώρο του Πανεπιστημίου.
Η Ομάδα απαρτίζεται από μέλη (εργαζόμενους, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών) και φίλους από όλους τους χώρουςενδιαφέροντος.
Οι «Ορμήτες» αποτελούν μια καινοτόμα πρόταση καλλιτεχνικής έκφρασης, ένα διάλογο χορευτικών - θεατρικών και εκφραστικών δράσεων που συνυπάρχουν αρμονικά.

Λαμβάνουν μέρος (αλφαβητικά):

Βελαώρα Βάσω, Δελέγκος Γιώργος, Ελευθερίου Σοφία, Ζυγομαλά Ελίνα, Ηλιοπούλου Κατερίνα, Καμπέρου Φρόσω, Κασοκεράκη Δώρα, Λάζαρη Μαριάννα, ΜαζαρακιώτηςΤζουζέππε,
Μανουσέλη Ιωάννα, Νικολοπούλου Γεωργία, Τσακνάκη Εβελίνα, ΤσιούτσιαΛίλιαν.

Χορογραφία, σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής Κατερίνα Ηλιοπούλου

Ακούγονται αποσπάσματα από την «ΑΔΗΦΑΓΙΑ» της Σοφίας Ελευθερίου

Τηλέφωνα κρατήσεων:6978371796, 6982223804, 6976551572