Είχε περίπου, μόλις, σαράντα ημέρες στη διάθεση του, ώστε να προετοιμαστεί για τις επικείμενες εκλογές. Ρίχτηκε τελευταίος στην εκλογική μάχη, υπό την έννοια ότι εντάχθηκε με καθυστέρηση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχοντας και το πρόβλημα της έλλειψης αναγνωρισιμότητας.

Όμως, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας κατάφερε σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο να το υπερβεί καλύπτοντας γρήγορα το χαμένο έδαφος συγκριτικά με τους συνυποψηφίους του, αλλά και να ξεχωρίσει κάνοντας μια διαφορετική προεκλογική εκστρατεία και προβάλλοντας το δικό του, διακριτό, στίγμα.

Και πώς τα κατάφερε; Φροντίζοντας καθημερινά με τον εκλαϊκευμένο πολιτικό του λόγο να υπενθυμίζει ότι προέρχεται από τους νέους ανθρώπους και να απευθύνεται κυρίως σ’ αυτούς, δηλαδή στη γενιά του.

Ο Θέμης, όπως συνηθίζουν όσες και όσοι τον γνωρίζουν να τον αποκαλούν, τούς μιλάει γι’ αυτά που τούς προβληματίζουν, γι’ αυτά που τούς βάζουν εμπόδια, όχι μόνο για να υλοποιήσουν τα όνειρα τους, αλλά και να διαβιούν, έστω αξιοπρεπώς. Όπως για το πρόβλημα της έλλειψης στέγης, όταν την ίδια ώρα υποχρεώνονται να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς, που δεν ανταποκρίνονται στη μόρφωση τους και στα προσόντα τους.

Ωστόσο, εκτός από τους νέους ανθρώπους, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας έχει κερδίσει και τους μεγαλύτερους Αχαιούς, ακόμη και άτομα τρίτης ηλικίας, που επιζητούν εδώ και καιρό την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Διόλου τυχαία, λοιπόν, όλο και περισσότεροι εκφράζουν ανοιχτά την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του, δικαιώνοντας έτσι και τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου υπήρξε προσωπική επιλογή.

Απομένει να «μιλήσει» και η κάλπη, την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαϊου, επιβεβαιώνοντας την (κατά γενική ομολογία) εκτίμηση ότι η Αχαΐα θέλει τον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα, με τον ίδιο να μπορεί να την εκπροσωπήσει επάξια, εντός και εκτός Βουλής.