Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε μια «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη με αυτοκίνητο αφού τους ακολούθησαν παπαράτσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Το περιστατικό συνέβη αφού η Μέγκαν και ο Χάρι είχαν παραστεί σε τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

«Αυτή η ανελέητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές παρ' ολίγον συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στην
στο δρόμο, πεζούς και δύο αστυνομικούς του NYPD (New York Police Department)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Sky News.

«Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας κανενός», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους αποκτήθηκαν, ενθαρρύνει μια άκρως παρεμβατική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Σύμφωνα με το BBC, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) δεν επιβεβαίωσε αμέσως τη γνώση του περιστατικού.
Πώς συνέβη το παρολίγον τροχαίο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι «εξαιρετικά αναστατωμένοι και συγκλονισμένοι» μετά την εμπλοκή τους σε μια «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη από παπαράτσι στη Νέα Υόρκη.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους μαζί με την μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ, καταδιώχθηκαν ανελέητα, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, από φωτογράφους μετά την έξοδό τους από το θέατρο Ziegfeld - όπου η πρώην ηθοποιός τιμήθηκε από την Γκλόρια Στάινεμ στα βραβεία Women of Vision - στο Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης.

Οι τρεις τους έφυγαν από την εκδήλωση με ένα SUV γύρω στις 10 το βράδυ και αμέσως τους ακολούθησαν περίπου 12 παπαράτσι.

Μια πηγή ισχυρίζεται ότι ένας εικονολήπτης χτύπησε ένα αυτοκίνητο, ενώ ένας άλλος παραλίγο να πατήσει έναν αστυνομικό της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της «παρ' ολίγον μοιραίας» καταδίωξης.

«Ξεκίνησε με 12 παπαράτσι και στη συνέχεια κατέληξε σε τέσσερις που κυνηγούσαν [την Μέγκαν, τον πρίγκιπα Χάρι και την Ντόρια]», αναφέρει άνθρωπος με γνώση του τι συνέβη. «Η ασφάλειά τους προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεφύγει από τους παπαράτσι».