Λίγες μέρες μετά τη δημόσια εξομολόγησή του για την πρόσφατη περιπέτειά του με τον καρκίνο, ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε στο Πρωινό. Ο ηθοποιός αποκάλυψε στον Γιώργο Λιάγκα λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα υγείας του, πώς το εντόπισε και πως κατάφερε να το ξεπεράσει.

"Η επέμβαση έγινε στις 24 Μαρτίου. Πήγα με την κόρη μου να εξεταστούμε μετά τον Covid, κανένα σύμπτωμα, την επόμενη μέρα πετούσα για Αμερική. Βγήκαν οι πρώτες εξετάσεις και περιμέναμε, μπήκα να ρωτήσω και μου λένε να περιμένω γιατί έρχεται ο διευθυντής. Μου λέει ότι βρήκαμε έναν όζο στον άνω λοβό του αριστερού πνεύμονα και λέει δεν μας αρέσει γιατί δεν υπήρχε εκεί πριν από ενάμιση χρόνο που είχατε κάνει πάλι ακτινογραφία και θέλουμε να κάνετε μια αξονική", εξομολογείται ο Γιώργος Καραμίχος και συνεχίζει:

"Αυτό ήταν στις 13 Μαρτίου και είπε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να κλείσουμε ραντεβού για τις 7 Απριλίου. Κατεβάζει ο γιατρός τη μάσκα και μου λέει έχουμε ζητήσει και σας περιμένουν κάτω τώρα, δεν θέλω να σας τρομάξω. Έπρεπε να κάνουμε εισαγωγή την ίδια μέρα. Λέω πρέπει να φύγω και μου λένε δική σας είναι η ζωή αλλά στη θέση σας δεν θα το άφηνα. Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα.

Μου αφαίρεσαν όλο τον άνω λοβό κι επειδή βρέθηκε στην ταχεία βιοψία κακοήθεια, αφαίρεσαν προληπτικά κατευθείαν και τους λεμφαδένες. Έμεινα δύο μέρες στην Εντατική, ξύπνιος, διάβαζα, έβλεπα όνειρα, έγραφα…".

Στη συνέχεια αποκάλυψε ο Γιώργος Καραμίχος: "Μετά περιμέναμε τη βιοψία για να δείξει αν θα χρειαστεί χημειοθεραπεία. Μετά από τρεις εβδομάδες βγήκε η βιοψία και έδειξε ότι οι λεμφαδένες είναι καθαροί και ο φλοιός του πνεύμονα ήταν καθαρός. Αυτά είναι τα βασικά γιατί από εκεί θα μπορούσε να πάει παντού. Αλλά είναι τρεις εβδομάδες που λες: Έχει πάει κάπου αλλού; Θα ζήσω; Μετά βγήκε ότι ήταν καθαρή, αλλά κάποια λεμφικά έμβολα είχαν φύγει από εκεί, ήταν πολύ κοντά στους λεμφαδένες, το οποίο σημαίνει ότι αν είχα φύγει για Αμερική και ερχόμουν μετά από τρεις εβδομάδες μπορεί να ήταν παντού".

"Ευτυχώς όλα τα άλλα ήταν καλά κι έτσι ξεκινάω σήμερα ένα χάπι, το οποίο θα παίρνω κάθε μέρα για ενάμιση χρόνο. Έχει κάποιες παρενέργειες, δεν ξέρω ακόμα τι, θα προσέχω και όλα τα υπόλοιπα, συναισθήματα, δίαιτες…

Οι γιατροί μου είπαν μην ψάχνετε την αιτία, δεν έχει σημασία. Αυτό το συγκεκριμένο μου είπαν ότι δεν έχει σχέση με το κάπνισμα, μου είπαν ότι το εμφανίζουν πολλοί δίχως να έχουν καπνίσει ποτέ. Με βάση τις συμπτώσεις έχει να κάνει με την μόλυνση του περιβάλλοντος, επειδή έζησα 10 χρόνια Λος Άντζελες που ήταν δύσκολο με τη μόλυνση και με τα aircondition κι όλα αυτά που έχει", σημείωσε ο Γιώργος Καραμίχος.

Απαντώντας στην ερώτηση αν φοβήθηκε, ο ηθοποιός απάντησε: "Τη μέρα που έμαθα ότι δεν έχει κάνει μετάσταση και δεν θα χρειαστεί να κάνω χημειοθεραπείες, εκεί ξέσπασα σε κλάματα για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες.

Την έχω δει τη ζωή μου πολύ αλλιώς, από την πρώτη στιγμή που το έμαθα και μπήκα στην εντατική, είναι σαν να πέρασαν από μπροστά μου όλοι οι άνθρωποι της ζωής μου".

Σχετικά με την πρόταση που είχε δεχτεί για να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε: "Με το που μπήκα στο νοσοκομείο και έκανα την εισαγωγή, ξεκίνησα να διαβάζω το σενάριο και το σενάριο ήταν ένας άνθρωπος που ανακαλύπτει τυχαία ότι έχει καρκίνο και πεθαίνει μετά από λίγο. Οπότε λέω παιδιά δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί αν μπω σε αυτή τη διαδικασία φοβάμαι μην ενεργοποιήσω μέσα στο σώμα μου πράγματα που δεν θέλω".