Με σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε από την Μπανγκόκ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Muaythai 2023 o πατρινός πρωταθλητής Δήμος Ασημακόπουλος, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Ο πρωταθλητής και δάσκαλος του Εύμαχου έγραψε τα εξής σε ανάρτηση του: «Φτάνοντας την ώρα της επιστροφής για 4η φορά από τη Ταϊλανδή αποκόμισα αμέτρητα συναισθήματα και πολύτιμες εμπειρίες.

Μετά από τη συμμετοχή μου σε δυνατούς αγώνες και στο διαγωνισμό Wai Kru επιστρέφω περισσότερο από  ικανοποιημένος. Ευχαριστώ τη PMF - Panhellenic Muaythai Federation / Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι ΠΟΜ  και όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής για αυτό το υπέροχο ταξίδι. Το Muaythai έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι έργο όλων μας».


Αξίζει να αναφέρουμε σε ότι αφορά την αποστολή της εθνικής με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Πέτρος Σάχο κατέκτησε την τρίτη Θέση και το χάλκινο μετάλλιο, χαρίζοντας έτσι μια σημαντική επιτυχία στην χώρα μας.

Ο Δήμος Ασημακόπουλος αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του έλαβε μέρος στο διαγωνισμό Wai Kru της IFMA όπου έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του διαγωνισμού.

To Wai Kru - Ram Muay είναι παραδοσιακά η προετοιμασία του μαχητή πριν τη μάχη, με διάφορες χαρακτηριστικές και εντυπωσιακές αναπαραστάσεις. Φέτος μάλιστα αποτελούσε  αγώνισμα ενόψει των πρωταθλημάτων.