Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λεύκας με μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους τα σκυλιά αυτά εκτός από μεγαλόσωμα έχουν μία αρκετά επιθετική συμπεριφορά, αφού το ένα μιμείται το άλλο σχηματίζοντας έτσι αγέλη που τριγυρνά σε διάφορα σημεία της συνοικίας.

Τα σκυλιά αυτά που είναι κοντά στα δέκα με δώδεκα στον αριθμό έχουν επιτεθεί σε οδηγούς δικύκλων και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των ντελιβεράδων που περνάνε από διάφορους δρόμους της περιοχής για να κάνουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα ένα από αυτά είχε δαγκώσει και ένα παιδί που βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι ως συνεπιβάτης. Επίσης σε ένα διαφορετικό περιστατικό πάλι με σκυλί από την συγκεκριμένη αγέλη, είχε επιτεθεί σε Ι.Χ. που περνούσε από το σημείο, πηδώντας στο παράθυρο του οδηγού και προσπαθώντας να μπει μέσα.

Ο οδηγός τρομοκρατήθηκε, αλλά ευτυχώς για αυτόν πρόλαβε να φύγει. Τα περιστατικά που έχουν γίνει με τα σκυλιά αυτά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά και οι περίοικοι φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους που γνωρίζουν ότι κυκλοφορεί η αγέλη αυτή.

Όπως λένε οι κάτοικοι της Λεύκας κινδυνεύουν παιδιά από τα συγκεκριμένα σκυλιά αφού αν βρεθούν στον δρόμο τους κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όπως αναφέρουν έχουν ενημερώσει όχι μόνο τον δήμο, αλλά και την αστυνομία για την ύπαρξη της αγέλης και περιμένουν από αυτούς να ληφθούν μέτρα.