Είναι ένας από αυτούς. Μπορεί να τούς καταλάβει, καθώς μοιράζεται μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες αγωνίες.   

Είναι ένας από αυτούς. Μπορεί να μιλάει απευθείας στην καρδιά τους, στο θυμικό τους.

Είναι ένας από αυτούς. Μπορεί να κατανοήσει, πολύ περισσότερο να συμμεριστεί, ότι όπου κι αν πηγαίνουν η Ελλάδα τούς πληγώνει.

Είναι ένας από αυτούς. Και τούς καλεί να τον ακολουθήσουν σε ένα δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα, ώστε να αλλάξουν μαζί αυτά που τούς έχουν χαλάσει τη ζωή, σχεδιάζοντας από κοινού το μέλλον που τούς αξίζει και τούς ανήκει.               

Και καθώς ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας είναι ο νεότερος εκ των υποψηφίων, είδε με συγκίνηση οι νέοι άνθρωποι, από τους οποίους προέρχεται και στους οποίους απευθύνεται, να ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα του και να δίνουν βροντερό «παρόν» σε μια εκδήλωση που δεν είχε καμία απολύτως ομοιότητα με τις συνήθεις, «ξύλινες», συγκεντρώσεις.

Για μια ακόμη φορά, ο Θέμης, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, τούς μίλησε γι’ αυτά που τούς προβληματίζουν, που τούς βάζουν εμπόδια, όχι μόνο για να υλοποιήσουν τα όνειρα τους, αλλά και να διαβιούν, έστω αξιοπρεπώς. Όπως αυτό της έλλειψης στέγης, όταν υποχρεώνονται να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς, που δεν ανταποκρίνονται στη μόρφωση τους. Και κάπως έτσι, η Αχαϊα διώχνει τα παιδιά της.

Αλλά οι νέοι άνθρωποι, που βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο «Due Piani», με τον τόνο τους και τον αγωνιστικό παλμό τους, συνεπικουρούμενοι από μεγαλύτερους στην ηλικία που πιστεύουν στα νιάτα, διατράνωσαν την πίστη τους στον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα, την απόφαση τους να πορευτούν μαζί του για ανατρέψουν αυτή τη δυσμενή  πραγματικότητα!

Και θα τα καταφέρουν, γιατί οι παρέες γράφουν συχνά την Ιστορία…