Ούτε ψύλλο στον κόρφο τους να είχαν οι καταστηματάρχες, οι περίοικοι και γενικότερα όσοι έχουν αγαπήσει την πλατεία Εθνικής Αντίστασης ή καλύτερα την πλατεία Όλγας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι η κατάσταση στην πλατεία έχει φτάσει στο… αμήν και ενώ όπως λένε ο κόσμος δείχνει να την αγαπάει και να πηγαίνει βόλτα με τα παιδιά του για να παίξει ή να πιει έναν καφέ γύρω από αυτή, οι αρχές δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν κάπως την εικόνα της και να διασώσουν αυτό το κεντρικό σημείο της Πάτρας από την παρακμή.  

Το πρόσφατο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι μολότοφ που βρέθηκαν κάπου κρυμμένες σε μια από τις τρεις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πλατεία. Γιατί τρεις παιδικές χαρές έχει η συγκεκριμένη πλατεία ουσιαστικά, με δεκάδες παιδιά να πηγαίνουν εκεί για να παίξουν.

Οι εικόνες που βλέπουν όμως σε απόσταση αναπνοής από αυτές είναι γνωστές σε όλους. Άτομα στην καρδιά της πλατείας να κάνουν τα… deal τους και τις συναλλαγές τους, ανήλικες ρομά να φλερτάρουν με παππούδες, άστεγους να κοιμούνται σε παγκάκια, τα μάρμαρα να έχουν ξεκολλήσει σε διάφορα σημεία και το… κάποτε συντριβάνι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα αυτή της παρακμής.

Είναι μια πλατεία ιδιαίτερη που έχει το δικό της ύφος και τους δικούς της θαμώνες. Αυτό που υποστηρίζουμε απλά είναι να πάψει να αποτελεί ένα «κλειστό» κάστρο για λίγους και διατηρώντας το δικό της ύφος να γίνει μια πλατεία στην οποία θα μπορεί να πάει ένας γονιός με το παιδί του άφοβα χωρίς να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές.