Κορυφώνονται οι ετοιμασίες του δήμου Πατρέων για τις εθνικές εκλογές και την διαμόρφωση των εκλογικών τμημάτων, όπου θα υποδεχθούν το εκλογικό σώμα την Κυριακή στις 21 Μαΐου  για να ψηφίσει.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών στην Πάτρα θα υπάρξουν 323 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια του δήμου, ενώ σε όλη την Αχαΐα 631.

Τα 323 εκλογικά τμήματα θα στεγαστούν σε 90 δημόσια κτίρια, εκ των οποίων τα 80 από αυτά είναι στα σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  τα εννέα σε κοινοτικά γραφεία και ένα θα διαμορφωθεί στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου για τους κρατουμένους.

Μέσα στην εβδομάδα οι διευθύνσεις των σχολείων θα παραδώσουν τα κλειδιά των σχολικών συγκροτημάτων στους υπαλλήλους του δήμου και αυτοί με την σειρά τους θα φέρουν τα παραβάν, τις κάλπες και ότι άλλο χρειάζεται για να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχεία υπάρχει πρόβλεψη για να φυλαχθούν οι κάλπες και τα παραβάν σε αποθηκευτικούς χώρους του κάθε σχολείου, ώστε σε περίπτωση δεύτερων εκλογών να μην χρειαστεί να μεταφερθούν για ακόμα μια φορά.

Παράλληλα οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου θα έχουν φροντίσει για να είναι καθαρές οι σχολικές αίθουσες, οι διάδρομοι, αλλά και γενικότερα τα σχολικά κτίρια την ημέρα των εκλογών.  

Θυμίζουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την ύπαρξη πέντε ειδικών  εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών που θα στεγαστούν στον χώρο του 4ου ΕΠΑΛ /9ου Γενικού Λυκείου Πατρών στην οδό Αυστραλίας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συνολικός αριθμός εκλογέων στις εκλογές του 2023 για Αχαΐα είναι 279.536, ενώ το 2019 ήταν 280.454.  Τέλος, σε αυτές τις εκλογές οι ετεροδημότες άλλων δήμων που ψηφίζουν στην Αχαΐα είναι 732 ενώ οι Αχαιοί ετεροδημότες κάτοικοι άλλων νομών είναι 2.196.