Είναι και αυτή η εικόνα ένα ακόμα δείγμα που αποδεικνύει ότι η παράνομη στάθμευση σε αυτή την πόλη είναι πάνω από όλα ζήτημα νοοτροπίας. Κακής νοοτροπίας που έχουμε.

Η εικόνα είναι από το θεατράκι της Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα στην Μαρίνα της Πάτρας, μια περιοχή που ειδικότερα αυτή την εποχή, τα Σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή, με τους πατρινούς να έχουν ανάγκη να πάνε μια βόλτα προς θάλασσα μεριά.

Ως εδώ καλά. Όμως όλος αυτός ο κόσμος για να φτάσει στο θεατράκι και στην περιοχή της Μαρίνας πάει με το αμάξι του το οποίο και παρκάρει μέσα στον χώρο που υπάρχει έξω από το θεατράκι.

Στον χώρο αυτόν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης που προφανώς λόγω της πολυκοσμίας δεν φτάνουν. Οπότε αρκετά οχήματα προκειμένου να διευκολυνθούν πάρκαραν έξω από το θεατράκι σε απόσταση αναπνοής και αν είχαν τη δυνατότητα θα πάρκαραν και μέσα σε αυτό.

Αδιαφορώντας αν στον χώρο έξω από το θεατράκι παίζουν παιδιά που τρέχουν με τα ποδήλατα τους και τα πατίνια τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τους οδηγούς είναι να παρκάρουν το όχημα τους και να πάνε για καφέ. Για να μην αναφερθούμε στο τι γίνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση στο παραλιακό δρομάκι της Μαρίνας…

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Σταμίρη).