Κλειστό το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας το φετινό καλοκαίρι, κάτι που ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που οι εργασίες για τη συντήρηση του μνημείου ξεκίνησαν και θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό, πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί στο θέμα της φιλοξενίας εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά και του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, έχει μια ακόμα αρνητική συνέπεια.

Ένα σημαντικό μνημείο της Πάτρας σε ένα καλοκαίρι που γίνονται προσπάθειες για να έρθουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην πόλη, είτε μέσω του προγράμματος Culture and Shopping, είτε μεμονωμένα, θα είναι κλειστό.

Όμως από την άλλη δεν γινόταν διαφορετικά αφού το μνημείο αυτό χρειαζόταν συντήρηση, ενώ μέσα από την ανακαίνιση που θα του γίνει όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν θα δώσει μια άλλη τουριστική πνοή στην Άνω πόλη και γενικότερα στην Πάτρα. 

Ο χώρος βλέπετε θα είναι επισκέψιμος και προσβάσιμος για τους τουρίστες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από τους κατοίκους της περιοχής, ήδη έχουν πάει στο Ρωμαϊκό Ωδείο παρέες τουριστών και βλέποντας την είσοδο του κλειστή ρωτούν τι έχει γίνει.

Σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο καλοκαίρι του Ρωμαϊκό Ωδείο μένει κλειστό και αυτό σε συνδυασμό με τις εργασίες ανάπλασης που γίνονται στην Άνω πόλη, μόνο καλό δεν είναι για τα καταστήματα της περιοχής. Ας ελπίζουμε όμως θα ισχύσει αυτό που λέει ο λαός: "Όλα για καλό γίνονται".