Μάης μήνας και ο προαύλειος  χώρος του Σκαγιοπουλείου ιδρύματος της Πάτρας έχει μετατραπεί για ακόμα μία χρονιά σε «ζούγκλα».

Τα χόρτα έχουν θεριέψει και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι αφού σύντομα μέσα από εκεί, θα δουν να ξεπηδούν φίδια στους γύρω δρόμους και σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο που καλύπτει ο χώρος του ιδρύματος.

Δεν μιλάμε μόνο για τον κήπο, έναν χώρο που είναι ανοικτός στους πατρινούς και μάλιστα εκεί λειτουργεί καφετέρια και παιδική χαρά, αλλά αναφερόμαστε και στην μπροστινή όψη, στο προαύλιο του ιδρύματος.

Το ίδρυμα προφανώς δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει εργάτες για να καθαρίσουν τον χώρο και έτσι αναγκαστικά οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να περιμένουν τα συνεργεία του δήμου για να κοπούν όλα αυτά τα χόρτα που συνεχώς μεγαλώνουν.

Πάντως ο προβληματισμός παραμένει, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο φορέας που έχει την διαχείριση και την ευθύνη αυτού του χώρου. Είναι δυνατόν μια πόλη να μην έχει φροντίσει να αξιοποιήσει έναν τέτοιον χώρο που αποτελεί μια εξοχή, ένα ξεχωριστό πάρκο, μέσα στο κέντρο της Πάτρας;

Κρίμα και πάλι κρίμα…