Το νέο αθλητικό κέντρο που αναμένεται να αλλάξει τη βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας και να δώσει μια άλλη αισθητική σε μία από τις βασικές εισόδους προς την πόλη, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Ο λόγος για το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς που θα μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο, έχοντας υποδομές που θα μπορούν να προσελκύσουν κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να φιλοξενήσουν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η χρηματοδότηση του αθλητικού κέντρου εξασφαλίστηκε μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2021 – 2027 και έτσι δεν θα χρειαστεί κάποιο επιπλέον κονδύλι από άλλο πρόγραμμα. 

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει κοντά τα 8 εκατομμύρια ευρώ και με βάση τα όσα έχουν οριστεί για να περιλαμβάνει το νέο αυτό αθλητικό κέντρο είναι μια μεγάλη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, δυο μεγάλα γήπεδα άμμου για αγώνες beach soccer, beach volley κτλ, δύο γήπεδα τένις με χώμα, γήπεδα μπάσκετ και βόλει, χώρος για parkοur, ενώ θα υπάρχει και χώρος για αναψυχή και για την διοργάνωση συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται έτσι για ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα δώσει μια άλλη πνοή στην βόρεια είσοδο της Πάτρας και σε συνδυασμό με το Έλος της Αγυιάς, το βόρειο Πάρκο, την παραλία της Πλαζ και της Δημοτικές κατασκηνώσεις στον πρώην ΕΟΤ, θα αναδείξει όλη την περιοχή που αποτελεί έτσι και αλλιώς το «φιλέτο» της παραλιακής ζώνης της πόλης.

Για το έργο αυτό θυμίζουμε ότι είχαν πέσει υπογραφές σε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία έχει και την κυριότητα του χώρου.

Το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς που τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε βούρκο και βρισκόταν σε κατάσταση παρακμής, πρόκειται έτσι να πάρει ζωή. Μένει να δούμε πότε θα βγει στον "αέρα" η προκήρυξη του έργου, ώστε να βγει ανάδοχος, να πέσουν υπογραφές και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το έργο αυτό δούλεψαν μεθοδικά τα στελέχη της Περιφέρειας, ενώ τους χειρισμούς τους είχε αναλάβει προσωπικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης που βρισκόταν σε συνεχείς επαφές για το θέμα με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.