Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας) & του Δήμου Πατρέων Προκηρύσσει τους Αγώνες Στίβου ΄΄ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2023΄΄ (World Ranking competition cat. F )

➢ ΤΟΠΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ :
Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας - Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023
➢ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :
α. ΑΝΔΡΕΣ : 100μ.- 200μ. - 400μ. – 1500μ. - 3.000μ. - 400μ Εμπ.– Σφαιροβολία Α (7,26Κ)
& Κ20 Α (6Κ) – Δισκοβολία Α (2Κ) & Κ20 (1750ΓΡ)- Άλμα σε Μήκος

β. ΓΥΝΑΙΚΕΣ : 100μ. - 200μ. – 400μ. - 1.500μ. –3.000μ - 100μ. Εμπ. – Άλμα σε Ύψος –
Άλμα σε Μήκος – Τριπλούν – Ακοντισμός Γ (600ΓΡ) & Κ18 Γ(500ΓΡ)

➢ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Αθλητές-τριες των Κατηγοριών Α-Γ, Κ20 , Κ18 και Κ16 (με προτεραιότητα όσοι είναι ενταγμένοι στις ομάδες επίλεκτων των ΕΑΣ) των Σωματείων - μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα κωδικοποίηση – Γενική Προκήρυξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
για το 2023.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμη αθλητές-τριες Κύπριοι, ομογενείς και αλλοδαποί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς

3. Κανένας αθλητής- τρια που έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας σε Σωματείο - μέλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σωματείο στο οποίο
ανήκει.
➢ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν αποσταλεί από τα ενδιαφερόμενα Σωματεία, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Μαΐου , στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected] , με χρήση - συμπλήρωση του συνημμένου εντύπου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με ευθύνη των αθλητών- τριων ή του Σωματείου τους την Δευτέρα, 22 Μαΐου ( από 11.00΄έως 14.00΄ ) για την επιβεβαίωση αποδοχής
της συμμετοχής από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου.
Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά από την παραπάνω η ημερομηνία και καμία
συμμετοχή δεν θεωρείται δεδομένη με μόνη τη δήλωσή της.

➢ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ- ΤΡΙΩΝ :
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Αίθουσα Κλήσης 70΄ πριν την τέλεση του αγωνίσματος τους, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την έγκυρη κάρτα υγείας τους. Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών - αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική
και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών - αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

➢ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :
Δεν προβλέπεται η κάλυψη εξόδων μετακίνησης - διαμονής - διατροφής.

➢ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τεχνικός Υπεύθυνος Αγώνα ορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Μπούσιας, Τεχνικός Σύμβουλος
Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου.
➢ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
Α. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής να ακυρώσει την διεξαγωγή αγωνίσματος σε περίπτωση μικρής συμμετοχής αθλητών – τριών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται έγκαιρα.

Β. ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

Γ. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Δ. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνων Στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ε. Επισυνάπτεται το αρχικό ωρολόγιο Πρόγραμμα των Αγώνων και η τελική του μορφή θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

ΣΤ. Η είσοδος των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την είσοδο που βρίσκεται στο 300άρι και μόνο με την συνοδεία του υπεύθυνου κριτή , σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

• Τα αγωνίσματα των δρόμων 15΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.
• Τα αγωνίσματα των εμποδίων 20΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.
• Τα αγωνίσματα των αλμάτων & ρίψεων 25΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.