Πυρ και μανία έγινε ο Βασιλιάς Κάρολος βλέποντας με την άκρη του ματιού του έναν εικονολήπτη του BBC να κινηματογραφεί κρυφά ένα από τα πιο μυστικά μέρη της πρόβας στην τελετή ενθρόνισής του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο εικονολήπτης έγινε «τσακωτός» την Παρασκευή και με εντολή του 75χρονου μονάρχη, επενέβη η ασφάλεια και τον απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες από τις εγκαταστάσεις. Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με απορία καθώς ο άνδρας απομακρύνθηκε με συνοδεία ασφαλείας από το σημείο. Ο Βρετανός εικονολήπτης τέθηκε σε διαθεσιμότητα όλο το Σαββατοκύριακο, όπως μεταδίδει το δίκτυο «Sky News».

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρει ότι, o κάμεραμαν του BBC αποκλείστηκε από τη στέψη του Κάρολου, αφού ο βασιλιάς τον εντόπισε να «προσπαθεί να καταγράψει ένα από τα μυστικά μέρη της τελετής» κατά τη διάρκεια της πρόβας.

Το χρίσμα του μονάρχη είναι το πιο ιερό μέρος της τελετής στέψης και για το λόγο αυτό, δεν γίνεται σε κοινή θέα. Όπως ακριβώς συνέβη με τη στέψη της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, το 1953.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» επισημαίνει ήταν το μέγα ατόπημα του κάμεραμαν ήταν ότι είχε απομακρυνθεί από το επίσημα καθορισμένο σημείο του και εθεάθη να περιφέρεται κοντά στο παραβάν – πίσω από το οποίο πραγματοποιείται το ιερό χρίσμα- με το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο.

Ο διευθυντής του BBC, που βρισκόταν στο σημείο, φέρεται να έσκισε επί τόπου τη διαπίστευση του εικονολήπτη μόλις του μετέφεραν την βασιλική εντολή.

«Ο βασιλιάς Κάρολος εντόπισε τον εικονολήπτη να προσπαθεί να τον κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια της πρόβας της στέψης, στο πιο ευαίσθητο μέρος της τελετής. Ο εργαζόμενος του BBC έδειχνε επιθετικός κρατώντας το κινητό του. Δεν είχε καμία δουλειά να είναι εκεί. Είχε μια διαπιστευμένη θέση στο Αβαείο», αναφέρει μία πηγή στην εφημερίδα «Sun» τονίζοντας ότι ήταν μία ταπεινωτική γκάφα για το τηλεοπτικό δίκτυο.