Συστατικά

1 κοτόπουλο
1.200γρ. πατάτες baby
3 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μουστάρδα
μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτ. λευκό κρασί
ρίγανη
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς
Πλένεις με άφθονο νερό το κοτόπουλο και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το βούτυρο με τη μουστάρδα, το σκόρδο, λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανο και τη ρίγανη και τα ανακατεύεις καλά
Αλείφεις το κοτόπουλο με το μείγμα καλά
Ρίχνεις από πάνω το μίγμα μπαχαρικών και το βάζεις σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή σε ένα ταψί που θα καλύψεις με αλουμινόχαρτο
Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες και αν θέλεις τις καθαρίζεις
Τις αλατίζεις και προσθέτεις ρίγανη και μικρή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, μουστάρδα, ελαιόλαδο και μισό χυμό λεμονιού και τις ανακατεύεις
με τα χέρια σου πολύ καλά
Απλώνεις τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο και ρίχνεις από πάνω λίγο ακόμη δεντρολίβανο, το κρασί και ελάχιστο νερό
Σκεπάζεις το σκεύος ή το ταψί με του αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου
Το ελέγχεις σε τακτά διαστήματα ώστε να σιγουρευτείς ότι έχει νερό
Το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: tlife.gr