Το ξέρουν στην εστίαση και τα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Η εποχή που διανύουμε είναι η καλύτερη εποχή για όλες σχεδόν τις μορφές εστίασης και αυτό έχει να κάνει με την θερμοκρασία που ανεβαίνει, με την άνοιξη που δεν μας αφήνει να κάτσουμε στο σπίτι και με τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές που φτάνουν.

Από τον Μάιο έως στα τέλη του Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Πάτρας που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους σε πλατείες, σε πεζόδρομους και σε δρομάκια αναμένεται να έχουν αρκετή δουλειά, κάτι που δεν είναι μόνο καλό για τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και το προσωπικό που απασχολούν που αντιστοιχεί σε δεκάδες εργαζόμενους.

Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα το βράδυ του Σαββάτου. Χαμός από κόσμο σε όλες τις πιάτσες εστίασης της Πάτρας, από την Τριών Ναυάρχων και τη Ρήγα Φεραίου έως στα Ψηλαλώνια, στο Μαρκάτο, στην Ηφαίστου, αλλά και στο Κάστρο.

Οι μεσημεριανές της Κυριακής

Με δυσκολία έβρισκε κανείς τραπέζι για να κάτσει αν δεν είχε κάνει κράτηση. Το σκηνικό αυτό βέβαια διαμορφώνεται τις Παρασκευές και κυρίως τα Σάββατα, καθώς τις καθημερινές υπάρχει μία κίνηση, αλλά εμφανώς λιγότερη. 

Το θετικό για τα καταστήματα και την εστίαση είναι ότι αρκετές οικογένειες ή παρέες ή ακόμα και ζευγάρια, έχουν καθιερώσει και την μεσημεριανή της Κυριακές και έτσι βλέπει κανείς σε συγκεκριμένες πιάτσες της Πάτρας να επικρατεί κίνηση, σε μία μέρα που παλιότερα δεν είχε τόσο κόσμο.

Όλα όμως από εδώ και στο εξής θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Αν ο καιρός είναι καλός, είναι σίγουρο ότι τα μαγαζιά θα έχουν κόσμο αφού ο κόσμος έχει ανάγκη όπως φαίνεται ακόμα αν δυσκολεύεται οικονομικά, έστω τη μία έξοδο την εβδομάδα.