Χωρίς κίνηση παραμένει η αγορά της Πάτρας και όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών τόσο τα πράγματα χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο, με τους εμπόρους να μην γνωρίζουν πλέον τι να περιμένουν  για τη συνέχεια.

«Υπάρχει μια γενικότερη αδιαφορία του κόσμου όχι μόνο για τις αγορές και τα ψώνια του, αλλά και απέναντι στα εκλογές. Μια απάθεια θα έλεγα, έχοντας ως μοναδικό του ενδιαφέρον την αναψυχή, την διασκέδαση και άντε και κανά ταξίδι» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Στο εμπορικό κομμάτι οι εκλογές και η αβεβαιότητα που υπάρχει κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. «Εδώ και αρκετό καιρό η παγωμάρα που υπήρχε στην αγορά εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των διαφόρων υποχρεώσεων, έχει δώσει την θέση του στην στάση αναμονής.

Με αυτά και με αυτά περάσαμε ένα αρκετά δύσκολο χειμώνα, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική τόνωση της κίνησης και πάμε όπως φαίνεται για ένα εξίσου δύσκολο καλοκαίρι».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η κίνηση σε αυτό το πρώτο τετράμηνο του 2023, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Δυτική Ελλάδα ήταν κατά τουλάχιστον 40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη κίνηση της περσινής περιόδου.