Η τελευταία εκδήλωση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας με το αρχικό θεσμικό πλαίσιο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στην Πάτρα με την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού - Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης.

Οι 129 καλύτεροι Μαθητές από τους 4000 που πήραν μέρος στον προκριματικό, εκπαιδευτικοί, γονείς, πολίτες μαζί με την επιστημονική, την οργανωτική και την τεχνική ομάδα του διαγωνισμού βρέθηκαν στην Πάτρα από την Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι) μέχρι την Κομοτηνή, τη Ρόδο, τη Κω και τη Λέρο, τη Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συνεργαστούν και να επιλύσουν γρίφους (ψηφιακούς και αναλογικό).

Στον Διαγωνισμό, συμμετείχαν στην προκριματική φάση περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Από αυτούς διακρίθηκαν 117 μαθητές για να συμμετέχουν στην ημιτελική φάση, ενώ βραβεύτηκαν οι 27 μαθητές που διακρίθηκαν στην τελική φάση (9 μαθητές Δημοτικού, 9 μαθητές Γυμνασίου και 9 μαθητές Λυκείου).

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που πραγματικά ήταν μια γιορτή του Πνεύματος, μια γιορτή του Σχολείου της Κριτικής και Δημιουργικής Σκέψης!