Σημαντικό ήταν και το ελληνικό στοιχείο στη τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ο Αλέξανδρος Λίγκας είναι ο Έλληνας μουσικός και δημιουργός, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, που επιμελήθηκε την ελληνορθόδοξη μουσική και τα βυζαντινά τραγούδια που ακούστηκαν στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου.

Πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του νέου μονάρχη της Βρετανίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο τίμησε τις ελληνικές ρίζες του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου, όπως και με το γεγονός ότι επέλεψε να ακουστεί ο ψαλμός 71 του Δαυίδ.

Ο Αλέξανδρος Λίγκας γεννήθηκε στο Κάνσας, στις ΗΠΑ, από Έλληνα πατέρα (από τα Μαζέικα των Καλαβρύτων, όπου υπάρχει ακόμα το πατρικό του σπίτι) και μητέρα από τον Καναδά. Ωστόσο, ο ίδιος μετακόμισε στη Βρετανία, όπου ίδρυσε τη χορωδία Capella Romana.

Επίσης έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας προσευχήθηκε προς τον Κύριο να προστατεύει και να καθοδηγεί τον Βασιλιά Κάρολο, κατά τη διάρκεια της ιστορικής τελετής στέψης του, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.