Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νεαρών ζευγαριών (ηλικίας 25 με 39 ετών) για τα χαμηλότοκα δάνεια που αφορούν την στέγαση και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έρχονται με τους ρυθμούς «βροχής» (έχουν ξεπεράσει τις 20.000 σε πανελλήνια κλίμακα) και σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε η Πάτρα, με τα νεαρά ζευγάρια να θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να αποκτήσουν τη δική τους στέγη.

Όμως το πρόβλημα στην Πάτρα είναι ότι ενώ η ζήτηση είναι μεγάλη, η προσφορά δεν είναι ανάλογη αφού τα διαθέσιμα διαμερίσματα προς αγορά είναι ελάχιστα. Ειδικότερα στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων δύσκολα θα βρει κανείς διαμέρισμα που να πωλείται για να αγοραστεί.

Επιπλέον ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για τα νεαρά ζευγάρια στην Πάτρα που θέλουν να βρουν το δικό τους σπίτι, είναι το οικονομικό. Το μέγιστο ύψος του χαμηλότοκου δανείου φτάνει τα 150.000 ευρώ.

Όμως τα χρήματα αυτά σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι αρκετά αφού τα περισσότερα από τα διαμερίσματα στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και γενικότερα στις συνοικίες της πόλης, είναι παλαιά κατά συνέπεια χρειάζονται αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση.

Οπότε πέρα από την αγορά του διαμερίσματος ο ενδιαφερόμενος που θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να ξοδέψει και ένα σεβαστό ποσό για την ανακαίνιση του νέου σπιτιού του.

Άρα, σε πολλές των περιπτώσεων τα 150.000 ευρώ είναι ελάχιστα για μια πόλη που δεν έχει διαθέσιμα διαμερίσματα (οπότε η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές τους) και που αυτά που διαθέτει είναι αρκετά παλιά και θέλουν ανακαίνιση και βελτιώσεις.