Για κακουργηματική απάτη κατηγορείται ένα ζευγάρι 50 ετών από τον Τύρναβο και ένας 78χρονος, που απέσπασαν από έναν 70χρονο κάτοικο χωριού της περιοχής Αλμυρού σταδιακά ποσό 335.000 € για δήθεν επένδυση σε ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό, που ο ίδιος δεν είδε ποτέ.

Στον ανακριτή κλήθηκαν την Παρασκευή να καταθέσουν ο 78χρονος πατέρας του ζευγαριού, στον λογαριασμό του οποίου κατέληγαν τα χρήματα που έδινε σταδιακά ο 70χρονος θύμα της απάτης και το ζευγάρι.

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο ηλικιωμένος, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και εμφανίστηκε στα Δικαστήρια του Βόλου με «Πι», αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του, ενώ το ζευγάρι που είναι οι φερόμενοι ως δράστες της απάτης αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μια φορά τον μήνα και την καταβολή εγγυοδοσίας 2000 €, μέχρι να γίνει η δίκη.

Όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2022 σε Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν ο 70χρονος από τον Αλμυρό, στο ίδιο δωμάτιο με τον 78χρονο πατέρα του ζευγαριού.

Το ζευγάρι, που πήγαινε στο Νοσοκομείο να δει τον ηλικιωμένο συγγενή του, γνωρίστηκε και προσέγγισε τον 70χρονο και τον έπεισαν να δίνει χρήματα, προκειμένου να επενδύσει σε ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα έχει μεγάλα κέρδη.

Ο 70χρονος ασθενής «τσίμπησε» έκανε σταδιακά καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό του συνασθενή του, που του έδωσε το ζευγάρι, είχε προφορική ενημέρωση ότι η επένδυση πήγαινε καλά και συνέχιζε να καταθέτει χρήματα.

Κάποια στιγμή, έφτασε να έχει καταθέσει 335.000 €, χωρίς να έχει στα χέρια του κάτι χειροπιαστό σχετικά με την επένδυση και όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά προ έξι μηνών περίπου με το ζευγάρι, ήταν αδύνατον.

Τότε κατέλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης και έκανε έγκληση σε βάρος τους στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους και να έρθει η ώρα της κλήσης για να απολογηθούν στον ανακριτή.