Σε ψυχιατρική κλινική θα μεταφερθεί ο 14χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» του Βελιγραδίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, ενώ στη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος αρχής γενομένης από την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Ο Κόστα Κετσμάνοβιτς, που φαίνεται ότι είχε προσχεδιάσει την επίθεσή του και είχε γράψει σε χαρτί τα ονόματα όλων των μαθητών που επρόκειτο να σκοτώσει, επέδειξε απάθεια μετά το μακελειό που προκάλεσε. Ο 14χρονος φοιτούσε στο σχολείο οπου διέπραξε την επίθεση, όπου οι μαθητές κυμαίνονται από έξι έως 15 ετών. Επειδή είναι ανήλικος, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, δήλωσε η εισαγγελία του Βελιγραδίου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα καθορίσουν τι θα του συμβεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο ανήλικος εισέβαλε σε τάξη και άνοιξε πυρ με δύο όπλα του πατέρα του και σκότωσε οκτώ συμμαθητές και έναν σχολικό φύλακα, τραυματίζοντας άλλους έξι μαθητές και έναν δάσκαλο και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να εξακριβώσουν τα κίνητρα, ενώ εκτός από τον 14χρονο έχουν συλληφθεί και η μητέρα του και ο πατέρας του.