Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι καινοτομίες που αφορούν τις έξυπνες παρεμβάσεις στην επικράτεια του Open Mall θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και τα συστήματα που χρηματοδοτούνται μέσα από το πρόγραμμα της ΕΠΑνΕΚ θα είναι μια πραγματικότητα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη στην επικράτεια του Open Mall έχουν εγκατασταθεί συνολικά 23 έξυπνοι κάδοι, σε διάφορα σημεία της συγκεκριμένης περιοχής οι οποίοι δέχονται ανακυκλώσιμα υλικά όμως το λογισμικό τους δεν είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία.

Από του 23 έξυπνους κάδους οι 12 είναι 5 κυβικών στην χωρητικότητα τους και έχουν τρία ρεύματα ανακύκλωσης, ενώ οι άλλοι 11 είναι τριών κυβικών, έχοντας δύο ρεύματα ανακύκλωσης.

Μέσα από τη λειτουργία του λογισμικού τους οι κάδοι θα μπορούν να ειδοποιούν σε κάθε ρεύμα για την πληρότητα τους, έτσι ώστε η αποκομιδή να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο, κάτι που θα διευκολύνει και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις καινοτομίες παρεμβάσεις που σχετίζονται με άλλες υποδομές όπως τα έξυπνα παγκάκια και οι ηλιακοί φορτιστές λειτουργούν κανονικά, ενώ ήδη έχουν εγκατασταθεί οι έξυπνες θέσεις στάθμευσης, αλλά και οι φωτεινές διαβάσεις.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για έξι ηλιακά παγκάκια, έξι ηλιακούς φορτιστές, τρεις έξυπνες φωτεινές διαβάσεις και 62 συνολικά θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με τους αισθητήρες να ειδοποιούν σε πραγματικό χρόνο τους οδηγούς.

Αξίζει να αναφέρομε ότι τις περασμένες ημέρες πέρασε από την Πάτρα η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΑνΕΚ για να προχωρήσει σε αυτοψία για την πορεία των δύο υπό – έργων του Open Mall που χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έδωσε αρκετά καλό βαθμό για την εξέλιξη των εργασιών.