Πόσες φορές όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας δεν βλέπετε μπλεγμένες σπασμένες τρίχες πάνω στη βούρτσα; Μήπως τα νιώθετε ξηρά και αφυδατωμένα ακόμη και μετά το λούσιμο; Γιατί δεν είναι στιλπνά και μεταξένια όπως ήταν κάποτε;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο πιο γρήγορος και ασφαλής δρόμος για να αποκτήσουμε τα πιο όμορφα και υγιή μαλλιά είναι να συμφιλιωθούμε με τη φυσική υφή τους αντί να την "πολεμάμε". Κοινώς, να σταματήσουμε το καθημερινό styling.

Φτάνει όμως μόνο αυτό για να ανακτήσουν τη χαμένη λάμψη και ελαστικότητά τους;

Έτσι θα προστατεύσετε την υγεία των μαλλιών σας
#1 Λούστε τα μαλλιά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα
Όχι παραπάνω! Επιπλέον, αγοράστε σαμπουάν καλής ποιότητας συμβουλευόμενοι τον κομμωτή σας. Ένα φυσικό ή βιολογικό προϊόν είναι πάντα μια καλή επιλογή. Επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό ειδικά για τον τύπο μαλλιών σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, σκεφτείτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό "2 σε 1".

#2 Αν χάνετε πάρα πολλά μαλλιά μην προσπεράσετε το πρόβλημα
Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, μειώστε το άγχος και λάβετε συμπληρώματα σύμφωνα με τις οδηγίες του για να βελτιώσετε την ισορροπία του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια θεραπεία τριχοφυΐας- τριχόπτωσης σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις του γιατρού σας.

#3 Η κατανάλωση υγιεινών τροφών θα σας χαρίσει τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν
Για να αποκτήσετε υγιή, πυκνά, δυνατά μαλλιά πρέπει να ακολουθείτε μια διατροφή με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D, ωμέγα-3, λιπαρά οξέα, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων (EFAs) όπως ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Επιλέξτε καπνιστό σολομό και φάτε σάντουιτς με τόνο. Εάν το ψάρι δεν σας αρέσει ή έχετε αλλεργία, μια χούφτα αμύγδαλα είναι καλό να είναι το απογευματινό σας σνακ.

#4 Ψευδάργυρος και σίδηρος
Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού και τα χρειάζονται απαραίτητα και τα μαλλιά σας.

Τα στρείδια είναι μια από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου που μπορείτε να φάτε. Τα ρεβίθια, επίσης. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον ψευδάργυρο στα εξής τρόφιμα: πλιγούρι βρώμης, χοιρινό, κοτόπουλο και φασόλια.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι το συκώτι, το βοδινό κρέας, τα φασόλια, το σπανάκι, η μαύρη σοκολάτα και το τόφου.

#5 Προστατέψτε τα μαλλιά σας εάν κολυμπάτε
Είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες του χλωρίου. Φορέστε ειδικό σκουφάκι κολύμβησης και χρησιμοποιήστε ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν και μαλακτικό μετά το κολύμπι για να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία.

Επιπλέον, στη θάλασσα, εάν έχετε ξεκινήσει ήδη τα μπάνια, μην ξεχνάτε:

Αντηλιακό μαλλιών.
Καπέλο.
Ένα leave-in conditioner για προστασία από το αλάτι με αντηλιακά φίλτρα.

Πηγή: vita.gr