Στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών – UPFM, το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συν-διοργάνωση με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τη συνεργασία και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Ιωάννης & Ευτέρπη Τοπάλη», πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, διήμερο συνέδριο με συμμετοχή Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ραδιοφωνικών Σταθμών με θέμα το Πανεπιστημιακό Ραδιόφωνο και οι προοπτικές του.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου μας και πραγματοποίησαν κοινές ζωντανές εκπομπές με τους μουσικούς παραγωγούς του UPFM.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι 135 σύνεδροι (στη συντριπτική τους πλειοψηφία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές) παρακολούθησαν ομιλίες για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις προοπτικές του, από καταξιωμένους μουσικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους και ανθρώπους τόσο του Κρατικού όσο και του Ιδιωτικού Ραδιοφώνου. Οι ομιλητές απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις. Οι σύνεδροι κατέθεσαν, με πολύ συγκινητικές ομιλίες, την εμπειρία τους, τις ιδέες τους και τις απόψεις τους για το Πανεπιστημιακό Ραδιόφωνο και ομόφωνα αποφάσισαν να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία Δικτύου Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ραδιοφώνων καθώς και να προωθήσουν αίτημα τους για την κρατική παραχώρηση ραδιοφωνικών συχνοτήτων στα Πανεπιστήμια.

Τόσο οι σύνεδροι όσο και οι ομιλητές σχολίασαν με τα πιο κολακευτικά λόγια την ιδέα και την πρωτοβουλία του UPFM για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Όλες τις ομιλίες του συνεδρίου (ξεχωριστά τις δύο ημέρες) μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα:

http://uniradioconference.eap.gr