Περισσότεροι από 500 θεατές παρακολούθησαν την κωμωδία Του Κουτρούλη ο Γάμος σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου και στις δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου2023.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά έργα, γραμμένο από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών,σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου.

Τo αφαιρετικό σκηνικό και τα ευφάνταστα κοστούμια  του Κέννυ ΜακΛέλλαν, η μουσική και τα τραγούδια του Βασίλη Τζιατζιά και οι φωτισμοί του Λουκά Θάνου καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου,  πλαισίωσαν τη σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου, χαρίζοντας ευφρόσυνες και ανατρεπτικές θεατρικές στιγμές στο κοινό.

Το έργο, αν και γράφτηκε λίγο πριν το 1845 παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο σατιρίζοντας τα πολιτικά ήθη της Ελλάδας.

Οι ηθοποιοί Βασίλης Κόκκαλης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος, Βασίλης Τσόρλαλης και ο Θάνος Δημόπουλος υποστήριξαν τους ρόλους  τους και απέδωσαν πολλαπλούς ρόλους επί σκηνής και φυσικά αποτύπωσαν και σατίρισαν  την ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου.

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος ο πρόεδρος  του Δ.Σ. ΠέτροςΒάης, τα μέλη του Δ.Σ. Μαριάννα Σταματιάδου, Μαίρη Νικολάου, Τάκης Σκιαδάς, Γιάννα Ροιλού, ΤζέλαΛάζαρη, Ιωάννα Παπαγεωργίου, πρόεδροι Οργανισμών της πόλης, Αντιδήμαρχοι, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, αλλά και φίλοι του θεάτρου, που με την παρουσία τους τίμησαν το Άρμα Θέσπιδος, το οποίο για όγδοη συνεχή χρονιά συνεχίζει την πολιτιστική του διαδρομή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης που συνεχίζουν το ανατρεπτικό καλλιτεχνικό τους ταξίδι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας μέχρι 31 Ιουλίου 2023, σε συνεργασία με την ΠΕΔΕ και τον Δήμο Πατρέων.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για τον μήνα Μάιο διαμορφώνεται ως εξής: