Ο πλούτος της Πάτρας είναι η θάλασσα της, αλλά σε αυτή την πόλη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι από εμάς δεν εννοούμε να το καταλάβουμε.

Κι πρώτοι από όλους οι φορείς της. Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργάνωσε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα iqfoil, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 250 αθλητές από όλο τον κόσμο;

Αθλητές από την Γαλλία, από την Αγγλία, τη Νέα Ζηλανδία, από την Αυστραλία, από την Κίνα, γενικότερα από όλα τα μέρη του κόσμου ήταν στην Πάτρα ειδικά για αυτή τη διοργάνωση που αποτέλεσε ένα open πρωτάθλημα.

Όσοι είδαν στους δρόμους της Πάτρας παρέες από εφήβους που έμοιαζαν να είναι από άλλες χώρες, έχοντας τα ίδια αθλητικά ρούχα, ήταν επισκέπτες που οφείλονταν σε αυτή την διοργάνωση.

Όμως η Πάτρα δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την διεθνή διοργάνωση, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήταν μέσα στην όλη αγωνιστική αυτή εκδήλωση και ντράπηκαν για την εικόνα που έχει η Μαρίνα.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Η διοργάνωση αυτή είχε ένα τέτοιο βεληνεκές που θα μπορούσε να οδηγήσει αρκετό κόσμο στην Πάτρα, κόσμο από άλλες περιοχές της επικράτειας και έτσι να τονωθεί η αγορά της πόλης και η οικονομία της.

Κρίμα και πάλι κρίμα…

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook).