Εκλογική περίοδος και η αφισορύπανση στους δρόμους της Πάτρας είναι στα φόρτε της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υπόλοιπες χρονικές περιόδους μας έλειψαν οι αφίσες σε αυτή την πόλη.

Το ζήτημα όμως δεν είναι ότι απλά τις βάζουν στο κέντρο και στις συνοικίες της Πάτρας, σε εισόδους και εξόδους της πόλης, αλλά ότι τις αφήνουν για αρκετό καιρό εκεί, ακόμα και όταν οι εκδηλώσεις που αναφέρονται έχουν γίνει.

Αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε σκουπίδια όσο περνάνε οι εβδομάδες και οι μήνες. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πήραν πριν από λίγο καιρό μια απόφαση να εφαρμόσουν αυστηρά πρόστιμα για τους δρόμους που είναι στην αρμοδιότητα τους.

Μάλιστα έκαναν σύσκεψη για το θέμα εν όψει της εκλογικής περιόδου με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων να συμφωνούν πλην του ΚΚΕ που διαφώνησε και είπε ότι θα συνεχίσει να βάζει αφίσες και πανό, παρά την απόφαση της Περιφέρειας. 

Στον Δήμο λένε ότι θέλουν να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση για το θέμα της αφισορύπανσης. Όμως ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν κάτι ανάλογο για τις πολιτικές αφίσες θεωρώντας ότι πρόκειται για διασκόρπιση ιδεών, άρα οι ιδέες δεν πρέπει να διώκονται.

Μάλιστα. Ίσως για αυτό η πλατεία Γεωργίου και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης έχουν κάθε τόσο «ιδέες» πάνω σε αφίσες, οι περισσότερες εκ των οποίων σχετίζονται με το κόμμα που υποστηρίζει τη δημοτική αρχή ή με εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Κι μιας και ο λόγος για εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η Γούναρη παραμονή Πρωτομαγιάς είχε σε κάθε τετράγωνο της αφίσα της πορείας που έγινε στο κέντρο της Πάτρας. Λες και δεν γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνεται πορεία…