Έρωτας Φυγάς: Ένα νέο σκάνδαλο πρόκειται να ταράξει τη ζωή των ηρώων της δραματικής σειράς εποχής που προβάλλεται καθημερινά στο OPEN.

Όπως θα δούμε στις εξελίξεις, η Ελπίδα διασύρει δημόσια τη Μαργέτα και ύστερα από αυτό ο Ιάσονας την ξεγράφει από μητέρα του.

Η σχέση της Ελπίδας και της Μαργέτας έχει περάσει από πολλές δοκιμασίες και τη χαρακτηρίζουν κυρίως η ιδιοτέλεια και το συμφέρον. Όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της καθημερινής σειράς του OPEN «Έρωτας φυγάς», ένα ατυχές συμβάν πρόκειται να οδηγήσει την Ελπίδα στα άκρα. Σύμφωνα με το mytv η τελευταία πιάνεται επ’ αυτοφώρω στο κρεβάτι μαζί με τον Παύλο Κοντογιάννη και στη συνέχεια συλλαμβάνονται για το αδίκημα της μοιχείας.

Η Ελπίδα περνάει δύσκολες στιγμές στο κρατητήριο, καθώς νιώθει εκτεθειμένη στα μάτια όλων και θεωρεί ότι η Μαργέτα ευθύνεται που έμαθε όλο το Κιάρι για την παράνομη ερωτική σχέση της με τον Κοντογιάννη. Τότε πληροφορείται τυχαία από κάποια συγκρατούμενη της για τον δεσμό της θείας της με τον Στέφανο και οργανώνει ένα σατανικό σχέδιο εκδίκησης. Όταν βγαίνει από το κρατητήριο, φωτογραφίζει το ζευγάρι σε ερωτικές στιγμές και δίνει τα επίμαχα στιγμιότυπα στον Τύπο.

Την επόμενη ημέρα, η τοπική εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία που τράβηξε η Ελπίδα με τον Στέφανο και τη Μαργέτα σε τρυφερές περιπτύξεις και υπαινικτικό τίτλο για τη σχέση τους, που διασύρει δημόσια την κραταιά κυρία Δεμερτζή στα μάτια όλης της Μεσσήνης. Κάποια στιγμή, η εφημερίδα με τη φωτογραφία που ντροπιάζει την τιμή της Μαργέτας φτάνει στα χέρια του Ιάσονα και τον κάνει έξαλλο. 0 ισχυρός άντρας νιώθει προδομένος από την ίδια του τη μητέρα και τον διακατέχει μεγάλος θυμός. Χωρίς να χάνει χρόνο, πηγαίνει να τη βρει και να λογαριαστεί μαζί της, απαιτώντας εξηγήσεις. Γνώριζε ότι η Μαργέτα είναι ζευγάρι με τον Στέφανο, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξέθετε δημοσίως την οικογένειά τους με τόσο εξευτελιστικό τρόπο.

Η Μαργέτα, από την πλευρά της, του δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη ζωή της με τον Στέφανο, διαμηνύοντάς του ότι σύντομα θα παντρευτούν. 0 Ιάσονας, όμως, δεν εγκρίνει αυτόν τον γόμο και είναι αντίθετος. Ένας μεγάλος καβγάς ακολουθεί ανάμεσά τους, που οδηγεί τη Μαργέτα εκτός αρχοντικού. Η γυναίκα βρίσκει καταφύγιο στο εξοχικό της οικογένειας, ενώ μαζί με τον Στέφανο αναζητούντο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το σκανδαλώδες δημοσίευμα που τους εξέθεσε. Στο μεταξύ, η απουσία της από το αρχοντικό επηρεάζει τη μητέρα της, την Αθηνά, που πέφτει σε κατάθλιψη. Μέρα με την ημέρα, η κατάσταση χειροτερεύει, ενώ ο Στέφανος αναλαμβάνει δράση.

Ζητάει, λοιπόν, για άλλη μία φορά τη Μαργέτα σε γάμο και μάλιστα μπροστά σε όλους! Εκείνη αποδέχεται την πρόταση του αγαπημένου της, προκαλώντας την ανεξέλεγκτη οργή του Ιάσονα. 0 τελευταίος αποφασίζει να ξεγράψει τη μητέρα του και της στερεί οποιαδήποτε επαφή μετά μέλη της οικογένειας, ακόμα και με την Αθηνά. Παράλληλα, αρνητική είναι και η συμπεριφορά του Μάρκου προς τον Στέφανο μετά την επίσημη πρόταση γάμου που έκανε στη Μαργέτα.