Αγωνιούν οι καταστηματάρχες του Μαρκάτο για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης και αν τελικά θα αλλάξει κάτι σχετικά με τα προβλεπόμενα για την πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Υψηλάντου.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ξεκαθαρίσει τα μέλη της δημοτικής αρχής προς τους επαγγελματίες εκείνους που είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την πλήρη πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, το έργο θα προχωρήσει κανονικά με βάση τα όσα ορίζει η μελέτη.

Η μελέτη ορίζει την πλήρη πεζοδρόμηση του δρόμου από το ύψος της πλατείας Μαρκάτο έως την Βότση, αμέσως δηλαδή μετά την εκκλησία της Παντάνασσας, με την Αλεξάνδρου Υψηλάντου να μετατρέπεται έτσι σε έναν συνδετικό κρίκο της Κάτω πόλης με την Άνω πόλη.  

Εκτός από την πεζοδρόμηση της συγκεκριμένης έκτασης, εκεί θα διαμορφωθεί και ποδηλατόδρομος, άρα ο δρόμος θα μειωθεί σε πλάτος και το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι η Αλέξανδρου Υψηλάντου δεν θα μετατραπεί ούτε σε Ηφαίστου, ούτε σε Ρήγα Φεραίου.

Τουλάχιστον, σύμφωνα με τη μελέτη και με βάση τα όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή. Αντίθετα μέσω της πεζοδρόμησης το Μαρκάτο θα αναδείξει την ιστορική του σημασία, έχοντας σαν στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων παραδοσιακών εμπορικών μαγαζιών και τεχνικών επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται σε γειτονικά σημεία στο να πάνε σταδιακά εκεί.   

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στην πράξη. Πάντως οι εργασίες στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου αργούν ακόμα αφού θα προηγηθούν με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν πρώτα οι πεζοδρομήσεις της Σισσίνης και της Κανάρη.

Οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος του καλοκαιριού, χωρίς όμως να είναι ακόμα κάτι στάνταρ αφού όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εργασιών της ανάπλασης.