Αρκετά είναι τα παράπονα δημοτών για τα χορτάρια που έχουν "θεριέψει" σε πλατείες, σε πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο όταν πιάνει η άνοιξη, με τα χορτάρια και τα πρανή να φουντώνουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας και την υπηρεσία Πρασίνου να τρέχει να τα προλάβει όλα.

«Κάνουμε ότι μπορούμε» τονίζει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου «δίνοντας προτεραιότητα σε πλατείες με παιδικές χαρές και σε χώρους που είναι κοντά σε παιδικούς σταθμούς».

«Οι δυνάμεις μας δεν είναι απεριόριστες, έχουμε ελάχιστους εργαζόμενους, αλλά δεν θα αφήσουμε καμία περιοχή της Πάτρας εγκαταλειμμένη και χωρίς φροντίδα».

Στο μεταξύ ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών οικοπέδων, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στο κάλεσμα που έκανε για να καθαριστούν οι χώροι τους εν όψει τις αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει.

Αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν βάλει μπρος στις εργασίες αυτές και άλλοι σκοπεύουν να το κάνουν αργότερα, έτσι ώστε να αποφύγουν να το καθαρίσουν δύο φορές, κάτι που σημαίνει περισσότερα έξοδα.

Σύμφωνα πάντως με δημότες της Πάτρας σε αρκετές περιοχές υπάρχουν οικόπεδα, ιδιόκτητα και όχι μόνο που χρήζουν άμεσης φροντίδας και καθαρισμού αφού τα χορτάρια έχουν θεριέψει και έχουν μετατραπεί σε μικρές ζούγκλες.  Στόχος είναι σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην κινδυνέψουν περιουσίες ή ακόμα και ανθρώπινες ζωές.