Μέχρι το ύψος της Καραϊσκάκη έχουν προχωρήσει οι εργασίες στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων στο πλαίσιο της ανάπλασης της Κάτω πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι εργασίες δεν θα πάνε παρακάτω τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα με τα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία από το ύψος της Καραϊσκάκη και προς τα κάτω έως στην Ρήγα Φεραίου είναι αρκετά.

Άλλωστε, ο πεζόδρομος με τις νεραντζιές είναι μια από τις μεγαλύτερες πιάτσες εστίασης της Πάτρας, με εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές, τσιπουράδικα και πιτσαρίες να λειτουργούν εκεί.

Είναι πιθανό έτσι οι εργασίες να συνεχιστούν στο κάτω μέρος του πεζόδρομου της Τριών Ναυάρχων, δηλαδή από το ύψος της Ρήγα Φεραίου έως στην Όθωνος Αμαλίας, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Το σίγουρο είναι ότι η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες σε όλο το μήκος της Τριών Ναυάρχων και μένει να δούμε σε ποιο άλλο σημείο της Κάτω πόλη θα πάει στη συνέχεια ο εργολάβος.

Με δεδομένο όμως ότι οι εργασίες για την ανάπλαση της Κάτω πόλης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 είναι πιθανό να δούμε ταυτόχρονες εργασίες σε διαφορετικά σημεία της Πάτρας για την ίδια εργολαβία.

Πάντως το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων έχει πλέον μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.