Σε ανακοίνωσή από τον ιερό ναό των Αγίων Μυροφόρων Εγλυκάδας Πατρών τονίζονται τα εξής: «Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ κ. Χρυσοστόμου εορτάζει το παρεκκλήσιο της ενορίας μας επ' ονόματι των Αγίων ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ανδρών τε και γυναικών. Είναι αυτοί και αυτές που με τόλμη και ανδρεία μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού σε όλο τον κόσμο.

Σάββατο 29 Απριλίου 2023 . Πανηγυρικός αναστάσιμος Εσπερινός ώρα 18:00 μ.μ. Κυριακή 30 Απριλίου . Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ. Η Απόλυση θα γίνει στο παρεκκλήσι στο προαύλιο του Ιερού Ναού ψέλνοντας οι φιλέορτοι πιστοί το Χριστός Ανέστη και τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά με τους ιερείς. Θα παραστεί ο πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Αθανασόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών ο οποίος θα ομιλήσει επικαίρως.

Τα 3.500 αυγά βάφονται με τον παραδοσιακό τρόπο την Πέμπτη το απόγευμα προπαραμονή της Εορτής. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή της Μητέρας με ποιήματα, επίκαιρα τραγούδια, σκετς από τα ευλογημένα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μας όλων των βαθμίδων και ομιλία από την φιλόλογο κ. Δαλδάκη.


Θα επακολουθήσει η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου. Ας έλθουμε να απολαύσουμε το ωραίο φυσικό τοπίο και συγχρόνως να πάρουμε τις ευλογίες και τα μύρα των Μυροφόρων.

Να ευχαριστήσουμε όσες και όσους συμβάλλουν στη πραγματοποίηση  και συνεργάζονται στη διακονία , καθαριότητα , βάψιμο αυγών ,τον κ. Μιχαλακόπουλο Παναγιώτη για την προσφορά μέρους των αυγών, την εταιρεία ΚΑΓΙΑΣ για τις δωρεάν βαφές, τον κ. Γεώργιο Διαμαντόπουλο για τον στολισμό της Ιεράς Εικόνος και την οικογένειά του ως και τον Πρόεδρο του ανατολικού διαμερίσματος κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο. Επίσης τους επώνυμους και ανώνυμους για τις προσφορές τους. Χριστός Ανέστη!».

(Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου).