Θρασύτατη διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Απριλίου σε κοσμηματοπωλείο στο Μεσολόγγι, σε περιοχή όπου προ διαστήματος είχε καταγραφεί διάρρηξη και σε έτερο κοσμηματοπωλείο.

Οι δράστες, πέντε τον αριθμό, να κινούνται αστραπιαία σπάζοντας τις βιτρίνες και να αρπάζουν κοσμήματα σε ένα λεπτό. Δεν τους πτόησε ούτε ο ήχος του συναγερμού καθώς ατάραχοι συνέχισαν το έργο τους καταστρέφοντας τις προθήκες, με το περιστατικό να καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Έκλεψαν ακόμα και ρολόγια πελατών που τα είχαν αφήσει στο κοσμηματοπωλείο για επισκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Δοκίμι Αγρινίου. Το όχημα ανήκει σε Μεσολογγίτη και είχε κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν και δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο την ώρα της διάρρηξης είχαν σταθμεύσει λίγο μακρύτερα το οποίο ήταν επίσης κλεμμένο και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες και αναζητά τους δράστες. Είναι το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται στο Μεσολόγγι. Προ ημερών άγνωστοι επιχείρησαν να μπουν σε κατάστημα που επίσης βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Μεσολογγίου προσπαθώντας να ανοίξουν μια τρύπα στο πίσω μέρος.

Όμως δεν τα κατάφεραν και στην συνέχεια προσπάθησαν να ανοίξουν το ρολό. Όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν την απόπειρά τους.

Σημειώνεται τέλος ότι ανάλογα περιστατικά με απόπειρες διαρρήξεων έχουν σημειωθεί και σε κοσμηματοπωλεία του Αγρινίου.