Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 8:00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο η συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Πουλή, με τίτλο Η γουλιά και το ποτήρι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Σπύρος Βρεττός, η φιλόλογος Γιώτα Ξυλιά. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

[...] Ο κύριος Βάγιος λοιπόν το πήρε απόφαση από κάποια στιγμή και μετά ότι αυτό που είχε δεν ήταν μαγαζί. Ήταν μια αλάνα για τις μανούβρες αυτών που είχαν κάνει λάθος στη στροφή. Και έτσι επέστρεψε σε εκείνη τη φάση που δεν ανασηκωνόταν από την καρέκλα του. Παρακολουθούσε τα αυτοκίνητα να έρχονται και να φεύγουν, όπως κάτι γριές σε αυτά τα σπίτια που περνάει από μέσα από το χωριό η Εθνική Οδός, που κάθονται όλο το απόγευμα σε μια καρέκλα μες στον δρόμο και μετράνε αποβλακωμένες αυτοκίνητα να περνάνε το ένα μετά το άλλο. Με τον καιρό αποθρασύνονται κιόλας, η καρέκλα προχωράει ακάθεκτη και μουλωχτή προς τη μέση του δρόμου, με μια μακαριότητα που τη συναντάς μόνο σε κάτι σκυλιά που κάνουν σιέστα πάνω στη διαχωριστική λωρίδα. Κάπως έτσι είχε εξελιχθεί η κατάσταση, γιατί η γριά με την καρέκλα στο χωριό είναι ένας ατάραχος και βλοσυρός μάρτυρας της διάλυσης της ησυχίας της.
Έτσι και ο κυρ-Βάγιος, αποφάσισε πια σε αυτή τη φάση της ζωής του ότι δεν ήταν προορισμένος να πουλήσει καρέκλες, ήταν ένας άνθρωπος που η ζωή τον πέταξε σε λάθος οικόπεδο. Και έτσι έφτιαξε ένα πολύ ωραίο επαρχιακό πάρκινγκ, στο οποίο τα αυτοκίνητα δεν πάρκαραν, αλλά έκαναν αυτή τη μανούβρα της λάθος στροφής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ο Κωνσταντίνος Πουλής γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Γράφει κυρίως λογοτεχνία και δοκίμια. Έχει παίξει για πολλά χρόνια θέατρο δρόμου με τον θίασο «Τσιριτσάντσουλες» και είναι δημοσιογράφος και εκδότης στο www.thepressproject.gr

Έργα του:

- Δον Ζουάν [θέατρο], Κουκκίδα 2010
- Φόρο στους ρακοσυλλέκτες! Κείμενα για την κρίση, The Press Project 2013
- Ο θερμοστάτης [διηγήματα], Μελάνι 2014
- Απ’ το αλέτρι στο Smartphone, Μελάνι 2019
(Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας-Χρονικού 2020)

Μεταφράσεις:
- Ηθική απόσταση, του J. Glover, Έρασμος 2010
- Βέρα, η μηδενίστρια, του Oscar Wilde, Κουκκίδα 2011