Το πρόγραμμα στέγασης των ρομά δεν τράβηξε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών, τουλάχιστον στην Πάτρα.

Οι ιδιοκτήτες, παρά το υψηλό ενοίκιο που τους δινόταν (ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού τους), δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αφού προφανώς δεν ήθελαν να βάλουν στα σπίτια τους ρομά.

Κάποιοι που σύμφωνα με πληροφορίες έδειξαν έναν «φιλολογικό» ενδιαφέρον, στη συνέχεια δίστασαν αφού συνάντησαν αντιδράσεις από τους γείτονες των διαμερισμάτων που θα μίσθωναν στους ρομά.

Είναι όμως γεγονός ότι σε αρκετές πολυκατοικίες ή ακόμα και σε μονοκατοικίες της Πάτρας, σε διάφορες περιοχές περιφερειακά του κέντρου, υπάρχουν οικογένειες ρομά που μένουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ζητήματα, σε άλλες όχι.

Πάντως, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα το να μπουν οι οικογένειες του καταυλισμού των ρομά στο Ριγανόκαμπο από τις παράγκες στα διαμερίσματα ήταν εξαρχής κάτι που δεν είχε και τόσο μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει.

Πιο ρεαλιστικό φαντάζει το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. που ακούγεται ότι θα βγει για τους ρομά που έχει ως κεντρικό του άξονα την διαμονή των ρομά σε οικίσκους και σε λυόμενα, σε εκτάσεις που θα παραχωρηθούν είτε από τους δήμους, είτε από άλλους φορείς.

Αν και εκεί αναμένονται να υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατοίκους των περιοχών όπου οι εκτάσεις αυτές γειτνιάζουν.