Και η ημερομηνία για τα επόμενα Όσκαρ πηγαίνει στις … 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Ακαδημία επιλέγει να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο η λαμπερή τελετή, αφού σημείωσε σταθερή αύξηση της τηλεθέασης τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Οι ημερομηνίες για την υποβολή των Οσκαρ

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής είναι η 18η Νοεμβρίου 2023, ενώ η προκαταρκτική ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου και οι βραχείες λίστες θα ανακοινωθούν στις 21 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 16 Ιανουαρίου 2024, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται στις 23 Ιανουαρίου.

Επίσης η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι τα ετήσια Βραβεία Governors θα απονεμηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και τα Sci-Tech Oscar την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Deadline η τελετή απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά για μία ακόμη φορά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.