Άνοιξαν ορισμένα από τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν που ξεκινάει για την περιοχή μας από τις αρχές του Μάη και μετά.

Ο βασικός λόγος που άνοιξαν βέβαια δεν έχει να κάνει με τους τουρίστες που είναι να έρθουν στην περιοχή, αλλά επειδή αυτή την περίοδο πραγματοποιείται στην Δυτική Ελλάδα η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος».

Η άσκηση αυτή γίνεται με βάση την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, αλλά και με την 116 Πτέρυγα Μάχης και το αεροδρόμιο του Αράξου, να έχουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της.

Στον Ηνίοχο 2023 συμμετέχουν συνολικά 11 χώρες, με δεκάδες πιλότους και άτομα σε κάθε αποστολή τα οποία διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Το γεγονός αυτό έχει δώσει μια ζωή στις ξενοδοχειακές μονάδες της Δυτικής Αχαΐας σε μια περίοδο που δυστυχώς για την περιοχή μας παραμένει νεκρή, σε ότι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τουριστική σεζόν σε μέρη όπως η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, αλλά και σε ηπειρωτικά μέρη όπως η Μεσσηνία, ήδη έχει ξεκινήσει με τα ξενοδοχεία να δέχονται τους πρώτους τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πάντως, μετά το τέλος της άσκησης κάποιες από τις ξενοδοχειακές μονάδες θα κλείσουν για να ανοίξουν ξανά από τα τέλη Μάϊου και μετά. Με βάση τις εκτιμήσεις όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής θα έχουν ανοίξει κανονικά στις αρχές Ιουνίου.